Compania de Apă Arad (CAA) s-a… împiedicat în încercarea de a face un pas uriaş spre modernizare. Societatea a achiziţionat în iarna anului trecut sute de contoare ultramoderne. Acestea au capacitatea de a transmite informaţii legate de consum prin unde radio spre o staţie de recepţie care înregistrează valorile într-un calculator destinat strict pentru acest lucru. Ideea nu era nici pe departe una rea, dacă se are în vedere economia de resurse, atât umane cât şi de timp pe care ar fi făcut-o Compania. Problema a fost însă, că după ce s-a început montarea noilor contoare, au început să curgă problemele… şi evident, reclamaţiile.
În cadrul unei întâlniri cu administratorii de bloc, reprezentanţii Companiei de Apă au focut anunţul mult-aşteptat de mulţi dintre cei care locuiesc în cartierul Micălaca şi în zona Polivalentă. „în 2010, Compania a investit în contoare cu citire la distanţă. Apometrele au fost montate la Polivalentă, în Micălaca zona 3 şi a continuat în cealaltă zonă a cartierului. Am sistat montarea. S-au ivit mai multe probleme decât la citirea directă”, a subliniat în cadrul întâlnirii, reprezentantul societăţii arădene.
La întrebarea unui administrator privind şansele pe care le-ar mai avea asociaţia de a avea un contor cu citire obişnuită (deoarece citirea modernă a dus la înregistrarea de consumuri cu mult mai mari decât cele medii înregistrate în ultimii ani), s-au avansat asigurări că ele vor fi înlocuite.
Bruno Biringer, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă, ne-a declarat ieri faptul că, începând din aprilie, se va începe schimbarea tuturor celor 600 de contoare „ultramoderne” montate deja.
„Am contestat la firma producătoare marja de eroare a consumurilor înregistrate. Începând, din aprilie, toate contoarele vor fi înlocuite cu unele mai performante. Oricum, citirea contoarelor se face atât clasic, de personalul angajat, cât şi electronic. Facturarea se face pe valorile înregistrate prin metoda clasică”, ne-a spus Bruno Biringer.
Compania de Apă are peste 60.000 de abonaţi. Acest fapt a fost, se pare, chiar un noroc, deoarece investiţia necesară pentru a înlocui, într-o perioadă scurtă de timp, toate contoarele vechi cu cele „revoluţionare” ar fi însemnat un efort financiar extraordinar. Preţul unui contor dotat cu staţie de emisie variază între 30 şi 50 de euro.
JA -S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!