La nivelul tuturor instituţiilor de urgenţă din judeţul Arad (Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie, Serviciul Român de Informaţii, Ambulanţă), procentajul apelurilor false este unul destul de mare, peste 50 la sută. Datele aparţin Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, instituţie care administrează numărul de urgenţă 112. În schimb, în ceea ce priveşte procentajul apelurilor false direcţionate către Ambulanţă, acesta este de 2-3 la sută.
În altă ordine de idei, cei de la SAJ spun că medicii, asistenţii şi şoferii de pe ambulanţe se supun unor riscuri destul de mari când pleacă la intervenţii. Drept dovadă stă un caz petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni, când echipajul unei ambulanţe a fost luat la bătaie de o familie de ţigani care a sunat la 112 şi a cerut intervenţia medicilor.
„Suntem expuşi la riscuri, este adevărat. Dar solicităm deseori intervenţia unui echipaj de poliţie când echipajele se deplasează spre zone ale oraşului cunoscute cu astfel de probleme”, a spus Mircea Merea, directorul medical al SAJ, fără a menţiona zonele considerate „cu risc”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!