Prof. univ. dr. Mircea Beuran, directorul Departamentului de Chirurgie din cadrul Universității de Medicină „Carola Davila” din Bucureşti, președintele Societății Române de Chirurgie (fost ministru al Sănătății în perioada 2003-2006), a vizitat, zilele trecute, Campusul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, sălile de curs, laboratoarele de cercetare, Institutul de Științe ale Vieții, care cuprinde Centrul de Microscopie Electronică „George Emil Palade”, Centrul de Cercetări Farmacognostice şi Laboratorul Cromatografie Lichidă și Biobaza de cercetare.
Prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector cu cercetarea științifică din cadrul UVVG, i-a înmânat d-lui. prof. univ. dr. Mircea Beuran, în numele conducerii Universității – prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” și prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității, în semn de înaltă apreciere față de contribuţia adusă la cercetarea științifică și la dezvoltarea sistemului de sănătate din România, Placheta de Aur cu ocazia împlinirii a 25 de ani de existență a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”.
Prof. univ. dr. Mircea Beuran, directorul Departamentului de Chirurgie din cadrul Universității de Medicină „Carola Davila” din Bucureşti, președintele Societății Române de Chirurgie (fost ministru al Sănătății în perioada 2003-2006), ne-a declarat: „Sunt aproximativ 17 ani de când nu am mai fost la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, iar saltul este imens. În primul rând, de la începuturi până astăzi se dovedesc anumite lucruri: o capacitate intelectuală a echipei, nu pot să spun actuală pentru că ea are o dinamică, ceea ce arată o gândire colectivă și pozitivă, un puternic centru de cercetare, care eu cred că va aduce un beneficiu important lumii medicale, un sistem relaţional internațional foarte bun, un interes permanent pentru a se actualiza și chiar a prelua teme de mare interes la ora actuală, iar prin acest Campus Universitar, care este și el într-o dinamică de transformare pentru utilitățile Universităţii, văd o capacitate a viitorului de a scoate din Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” oameni cu un viitor asigurat. Asta înseamnă că echipa actuală nu va lăsa fanionul, ci îl va da unei alte echipe, care va aduce mai multe performanţe, ce ne vor integra în conceptul actual de sănătate, de individualizare a terapiilor pentru anumite tipuri de boli. Cercetările realizate la această Universitate au o arie de intersecție în lumea biologiei, pentru că nu e numai omul, ci sunt și plantele și animalele, deci este o cercetare integrată în domeniul științelor biologice. Le doresc să fie sănătoși, să aibă putere de muncă și să dovedească faptul că nu există un final, dar niște finalizări foarte bune pentru țară și pentru conceptul de Europă se vor naște aici”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!