Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, intervenții in sprijinul comunității, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat între 1 și 31 iulie 1.474 de misiuni.
1.064 au fost cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. Pe subunități, misiunile SMURD au fost desfășurate astfel: Detașamentul Arad cu cele 4 puncte de lucru, Curtici, Vladimirescu, Vinga, Nădlac – 714; Detașamentul Ineu – 198; Detașamentul Sebiș – 62; Secția Bârzava – 90. Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 13 minute, spun pompierii arădeni. „De asemenea, echipajele SMURD, au intervenit la 33 de accidente rutiere”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
Totodată, pompierii au avut 410 misiuni de stingere și intervenție, din care 170 de incendii – 21 la locuințe și/sau case sau anexe, 6 la mijloace de transport, 143 la deșeuri vegetale, resturi menajere. Pompierii arădeni au avut, în iulie, și trei intervenții pentru descarcerarea persoanelor, în urma unor accidente rutiere. „Numărul misiunilor de descarcerare, reprezintă numarul persoanelor descarcerate sau pentru care au fost executate operațiuni în vederea facilități accesului spre victime. Nu reprezintă numarul accidentelor”, spun pompierii.
Alte 10 misiuni au avut ca scop asigurarea a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență. „Pentru cunoașterea permanentă a raioanelor de intervenție și a obiectivelor au fost executate 190 de misiuni de recunoaștere în teren și prevenție, precum și 10 exerciții”, adaugă reprezentanții ISU Arad.
Tot în iulie, ISU Arad a avut 2 misiuni pentru asanarea muniției neexplodate, 2 misiuni pentru salvarea animalelor și 23 de alte intervenții, precum înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, deblocări persoane etc.
În 19 cazuri, echipajele au fost întoarse din drum fără a ajunge la locul intervenției. Au fost înregistrate și 6 cazuri de alertare falsă a echipajelor de intervenție.
„În această lună, pompierii arădeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a 143 de incendii de vegetație uscată, culturi agricole sau deșeuri menajere. Reamintim tuturor cetățenilor că incendierea vegetației uscate este interzisă!”, atrag atenția pompierii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!