Mai este o săptămână de şcoală din primul semestru, însă 1.927 de copii din învăţământul preuniversitar arădean nu au încheiate mediile. Cei mai mulţi dintre ei vor intra în semestrul II fără a-şi rezolva problema, pentru că nu participă la cursurile online.
Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, sunt în risc de a rămâne neîncheiaţi mai mulţi elevi decât la raportarea din urmă cu două săptămâni, când şcolile au transmis că 1.817 copii nu au suficiente note.
ISJ precizează că 1.340 de copiii nu au participat la activităţile online, astfel că cel mai probabil aceştia vor rămâne neîncheiaţi. Restul de 587 copii au participat la activităţile şcolare online, însă au doar o notă sau insuficiente note pentru încheierea mediilor. Aceştia mai au câteva zile la dispoziţie să-şi rezolve situaţia.
În judeţul Arad învaţă aproximativ 46.000 de elevi, ceea ce înseamnă că puţin peste 4% dintre ei nu au au încheiate situaţiile şcolare până la această dată. Din totalul celor cu probleme, 357 sunt din ciclul primar, 854 sunt din ciclul gimnazial, 492 sunt liceeni, 23 sunt de la cursuri post-liceale şi 201 sunt de la şcoli profesionale.
“Precizăm că elevii care nu au participat la cursuri online nu invocă lipsa echipamentelor. Noi am distribuit tablete tuturor copiilor care au solicitat. Avem în judeţ în jur de 700 de elevi care nu au semnal la internet în zonele în care locuiesc, dar nu putem lega această cifră de cea a copiilor cu situaţii neîncheiate. Asta pentru că marea majoritate a elevilor care nu au acces la internet au participat totuşi la activităţi, primind cursurile pe suport de hârtie sau prin alte modalităţi, astfel că au mediile încheiate”, a declarat inspectorul şcolar general, Marius Gondor.
El a arătat că mai există situaţii în care elevii au plecat din ţară în ultimul an ori care au refuzat să primească tabletele oferite de stat, pentru că părinţii lor nu au vrut să semneze contractul de comodat pentru dispozitivul primit, care rămâne în inventarul şcolilor şi este dar în folosinţă copilului.
Potrivit dispoziţiilor Ministerului Educaţiei, mediile pe primul semestru vor putea fi încheiate în termen de opt săptămâni de la momentul începerii cursurilor din semestrul II.
Trimite articolul
XPai clar, parintii abia reusesc sa traiasca si sa cumpere mancare din banii ce fac si atunci sunt pusi sa semneze pentru tablete ca orice s-ar intampla cu tableta, ei se obliga sa plateasca pentru tabletele defecte. La oameni care nu au din ce trai nu poti sa le pui asemenea conditii, de aceea mai ales cei cu copii mai mici pur si simplu nu au curajul sa semneze asa ceva, mai bine isi tin copii 1-2 ani acasa fara scoala. Pretul unei tablete poate fi considerata enorma pentru familiile nevoiase. Eu lucrand in domeniu cu reparatii de telefoane si tablete, pot sa confirm ca au fost si in trecut destule cazuri in care dispozitivele s-au stricat din cauza componentelor proaste folosite de producator si nu din cauza utilizatorilor, dar service-urile refuza sa faca reparatiile pe garantie invocand cauze precum umiditate in dispozitiv sau neglijenta utilizatorului, ce insa noi nu am putut identifica niciunde pe placa. De multe ori componentele pasive SMD sunt sau in scurtcircuit sau nu mai conduc semnalul, fara nicio urma de umiditate. Vorbim de componente de 5-10 bani (nu lei), dar care fac ca intregul dispozitiv sa nu mai functioneze. Uneori circuitele integrate se defecteaza fara posibilitatea de a identifica o cauza. Intr-adevar in majoritatea cazurilor utilizatorii scapa tableta si se crapa ecranul, sau unii toarna din greseala ceva pe dispozitive, dar va zic sincer ca minim 20% din produsele care au ajuns la noi, s-au defectat din cauza componentelor proaste si nu din cauza utilizarii neconforme. Asa se intampla cand producatorii folosesc intentionat cele mai ieftine componente ce se gasesc pe piata. Asta este asa si la dispozitive de la Apple, nu sunt nici ei o exceptie. Sper ca acum intelegeti de ce unele familii refuza riscul de a primi o tableta…
-
Vai, saracii… Dar pana acum unde au fost, cand s-au luat masurile astea?
Si inainte, cand toata lumea a fost la scoala , elevi si profesori, au fost multi elevi cu situatia neincheiata, tot din cauza absentelor, dar nu a fost atata agitatie, ca vai, “gigel si ionel” nu au medii incheiate. Se pot incheia in primele saptamani ale semestrului 2, bineinteles daca vor participa la ore.
Tablete ținute la ISJ și distribuite la finalul semestrului (și acelea puține)! De ce ne mirăm? Cea mai incompetentă coordonare a Inspectoratului Școlar Județean din ultimul deceniu! Lasă că mai facem vreo trei ședințe on-line să ne auzim vorbind (nimicuri).