„Inventarul” elevilor fără dispozitive și fără acces la internat s-a încheiat. Inspectoratul Școlar Județean Arad anunță că sunt, în total, 7.301 preșcolari și elevi în județul nostru care nu au dispozitive care să le permită accesul la educație online, iar alți 900 de preșcolari și elevi nu au acces la internet. „Precizăm că accesul la internet este limitat din cauza inexistenței semnalului în localitatea de domiciliu. Aceste localități sunt, după cum urmează: Sârbi, Nădab, Mărăuș, Mailat, Hodiș, Dorgoș, Zăbalț, Bruznic, Cărand, Brusturi, Lupești, Slatina de Mureș, Stejar, Ciuntești, Vălani, Șiad, Roșia Nouă, Luncșoara, Satu Nou, Vânători, Tălagiu, Valea Mare, Dulcele, Zimbru, Vărădia de Mureș, Secaci, Aluniș, Ciungani (Hunedoara), Dud, Arăneag, Nermiș, Zădăreni. În unele din aceste localități există doar zone/străzi fără semnal”, spun cei de la IȘJ Arad.
Autoritățile locale și școlile din județ au depus proiecte pentru achiziția a peste 23 de mii de tablete, însă până când acestea vor fi, cu adevărat, achiziționate, elevii trebuie să se descurce cu ce au. O veste ce-i poate bucura pe elevi vine din partea inspectorului general al IȘJ Arad, Marius Göndör, care a transmis că aproape 5 mii de tablete vor veni de la Ministerul Educației. „În cel mai scurt timp, Inspectoratul Școlar Județean Arad va fi în măsură să distribuie către 4900 de elevi tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării. Până atunci unitățile de învățământ au identificat măsuri prin care fiecărui preșcolar sau elev fără dispozitiv, să i se distribuie materiale didactice (printuri, fișe de lucu etc.) De exemplu: distribuirea materialelor se face de către educatoare, invățător, dirigintele clasei, o dată sau de de două ori pe săptămână la școală sau la magazinul sătesc. Există și situații în care materialele se distribuie prin intermediul unor voluntari sau cu ajutorul microbuzului școlar, în cutia poștală a locuinței copilului.”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof. Marius Göndör.
Trimite articolul
XCu totul si cu totul intamplator ajung chiar inaintea alegerilor😂😂😂
-
Corect ! Scoala e inceputa de 2 luni jumate si ei acum inainte de alegeri s-au trezit ca exista copii care nu au acces la online cu toate ca listele cu copiii care au probleme in acest fel s-au facut inca de anul trecut scolar. O porcarie marca Romania!
sper k la gen 18 unde sunt multi din chekeci…si aprodu purice,ori giordano bruno…futa-i dzo de tigani boarati.jmecheri-prosti,inca din clasa1-a…vivat patria.
si unde nu e internet sau chiar curent electric -poate- ce fac copiii ? ca la lumanare nu functioneaza tableta , cred.
Le vor primi la Paștele cailor cind se va termina anul scolar
E bine sunt de acord cu scoala online e bine pentru toți ..
-
Pana nu trece epidemia sa nu deschidă școlii sunt riscuri mari sa in bolnoveasca copii char si părinții si profesor bunici etc. AM UN COPIL CARE ESTE IN CLASA 10 SI MEA SPUS CE LUCRURI RELE..COPIII NU RESPECTA REGULILE ALES COPII DIN CLASA 9 10 11 12 ETC. LICHIDUL DE LA DEZFECTANT ERAU ARUNCAT PE JOS.Masca se purta cand era profesorul clasa restul nu toti copii cand merge in pauza nu aveau mască profesori îi spunea si ei loau la mișto pe profesori Și nu mai spun împărțeau obiecte intre ei si țgari erau împărțite intre ei.Profesori spunea sa avem grija ca este epidemie ei ai dureau Fix unde va..Rusine cei care nu își educă copiii care ai lasa sa fumeze si cei care nu i educă asa se educă un copil mai si comentarii aiurea ca nu va convine de situatie asa este situația trebuie respectat unui părinții char educă copii..Uni nu..Fapta buna faceti sa împărțiți tablete ..