Începând cu data de 25 februarie, părinții au putut depune cereri pentru înscrierea copiilor la orele remediale. Aceste ore sunt destinate elevilor care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la cursurile online, pentru cei aflaţi în situaţie de corigenţă şi pentru cei care, din alte motive, au nevoie de activitate remedială (rezultate şcolare sau la evaluarea iniţială slabe). Conform recomandărilor oficiale ale Ministerului Educației cu privire la aceste ore, vor fi constituite grupe cu o medie de 12 elevi pe grupă, fiecare elev având nevoie de 20 de astfel de ore, lunar. În mod normal, aceste ore se organizează în fiecare zi, după terminarea orelor de curs. În situații justificate, activitățile remediale vor putea fi desfășurate și pe perioada vacanței.
În județul Arad s-au înscris în acest program 6.799 de elevi. Dintre aceștia, 1.905 sunt în ciclul primar de învățământ (clasele I-IV), 1.459 sunt în ciclul gimnazial (clasele V-VIII), iar cei mai ulți, 3.435, sunt în ciclul liceal (clasele IX-XII). Conform răspunsului dat de Inspectoratul Școlar Județean Arad la o solicitare formulată de Jurnal Arădean/aradon.ro, aceste cifre „sunt colectate din unitățile de învățământ, corectitudinea informațiilor fiind asumată de către conducerea unităților școlare”.
Părinții sau reprezentanții legali ai elevilor îi pot înscrie pe aceștia din urmă la orele remediale în fiecare lună, până pe data de 25 ale fiecărei luni, pentru luna ce urmează. Orele remediale au loc cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care se află localitatea. „Acesta este un lucru absolut esenţial, pentru că ceea ce s-a pierdut din cauza predării online nu poate fi recuperat tot prin predare online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
Profesorii care participă la ore de recuperare a materiei sunt plătiți, conform Ministerului Educației, cu 100 de lei brut pe oră.
Citiți principiile noastre de moderare aici!