Conform analizei datelor din ultima săptămână, peste 80% dintre decedații care au murit de coronavirus erau cu vârsta de peste 60 de ani și aproape toți aveau cel puțin încă o afecțiune gravă asociată, care le-a grăbit decesul. Câteva județe, printre care și Aradul, figurează că ar deține împreună mai mult de un sfert dintre totalul deceselor înregistrate în ultima săptămână.
Astfel, reprezentanții INSP au transmis: „In săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie, 33.2% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Cluj, Timiș, Iași si Bihor. • 28.5% din totalul deceselor au fost înregistrate in Sibiu, București, Prahova, Alba, si Arad”.
De la începutul pandemiei și până acum, spun reprezentanții INSP, „1 din 40 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical, 82.5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 59.7% dintre decese au fost la bărbați și 95.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată”.
Vezi mai jos graficele întocmite de INSP.
Trimite articolul
Xmai astia cite autopsii sau facut?pe ce se bazeaza afirmatia ca s-a murit de covid?ca acest nenorocit de covid a agravat starea de sanatate sint de acord,dar se moare de covid sau de boala sau bolile avute in momentul infectarii?
Unele persoane mor de altceva in spitale, nu neaparat ca a avut covid si il baga ca a murit de covid si tu nu ai ce să faci esti legat de maini si picioare :(( , mai ales batrani care sufera de inima dacă se duce la spital nu mai iese viu. Propria experienta cu bunicul :((.
P.S. chemi salvarea sa mearga la spital pentru ca de aceea ii spital sa salveze vieți nu ? Din pacate nu, asta ii realitatea din pacate.