Șapte cereri de renumărare a unor voturi sau, în subsidiar, anulare a alegerilor în mai multe circumscripții electorale, au fost înaintate Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.2 Arad, în zilele de după alegeri. În ședința de pe 11 iunie a BEJ Arad, s-au pus în discuție contestațiile depuse de M. Raul Adrian, P. Marius Gheorghe Dănuț și două depuse de partidul REPER. M. Raul Adrian a solicitat renumărarea voturilor în secția de votare 110, aflată în municipiul Arad, arătând că și-a anulat buletinele de vot pentru consiliul județean și primarul municipiului, însă în procesele-verbale încheiate la finalul zilei de votare, voturile nule au fost consemnate ca fiind zero. Prin cea de-a doua contestație, depusă de P. Marius Gheorghe Dănuț, se solicită renumărarea tuturor voturilor din circumscripția 67 Tauț, susținând că „nu a fost respectată procedura de sortare și de numărare a buletinelor de vot, având în vedere numărul foarte mic de voturi între el și candidatul partidului care apare ca fiind câștigător (3 voturi)”.
Celelalte două contestații au fost depuse de Partidul Reînnoim Proiectul European al României – REPER. Prin prima contestație se solicită renumărarea voturilor în 67 de secții de votare din județ, reprezentanții partidului „apreciind că este improbabil ca la nivelul unui județ cu o populație cu drept de vot numeroasă să existe un număr atât de mare de secții de vot în care partidul să nu înregistreze niciun vot”, conform hotărârii BEJ. Cea de-a doua contestație a celor de la REPER face referire la renumărarea voturilor din secția 435 – Zerind, motivul invocat fiind același.
A doua zi, pe 12 iunie, Biroul Electoral Județean a avut de analizat noi cereri de renumărare. Prima a fost depusă de A. Ioan Sergiu, candidat la funcția de primar în Hășmaș. Acesta solicită renumărarea sau, în subsidiar, anularea alegerilor în Hășmaș, susținând că există „prezumția rezonabilă a fraudării alegerilor”, având în vedere numărul foarte mic de voturi între el și candidatul partidului care în prezent apare câștigător – diferența fiind de doar 14 voturi.
O altă contestație a fost depusă de P. Ștefan Petru, candidat în Ignești. Acesta solicită la rândul său renumărarea voturilor în circumscripția Ignești, „susținând în esență că există prezumția rezonabilă a fraudării alegerilor, dat fiind că nu a fost respectată procedura de sortare și de numărare a buletinelor de vot”.
A treia contestație analizată pe 12 iunie de BEJ Arad a fost depusă de I. Ioan-Floredan, care „solicită renumărarea voturilor sau, în subsidiar, anularea alegerilor în circumscripția nr 7. Pâncota, arătând că există prezumția rezonabilă a fraudării alegerilor, dat fiind că nu s-a respectat procedura de sortare și de numărare a buletinelor de vot”.
În toate cele șapte cazuri prezentate mai sus, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Nr.2 Arad a decis transmiterea contestațiilor către Biroul Electoral Central, întrucât BEC este cel care „soluționează sesizările privitoare la frauda electorală, putând dispune anularea alegerilor dintr-o circumscripție electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea și stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraudare de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripția electorală respectivă”.
BEJ-ul arădean a mai avut parte în ultimele zile de cereri privind renumărarea semnăturilor de pe listele electorale permanente, anularea redistribuirii voturilor către anumite partide, sau verificarea buletinelor de vot declarate nule la Consiliul Județean Arad. Toate au fost, însă, respinse de BEJ.