ARAD. A scăzut consumul de apă al arădenilor în anul 2023, faţă de anul 2022, anunţă Compania de Apă, într-o serie de documente înaintate Consiliului Judeţean Arad. În Raportul administratorilor privind exerciţiul financiar 2023 al Companiei de Apă Arad se precizează faptul că, în anul 2023, cantitatea de apă potabilă produsă a scăzut cu aproape 680.000 de metri cubi faţă de cantitatea de apă produsă în anul 2022.
„Producţia fizică de apă a scăzut de la 13.479.246 metri cubi în anul 2022 la 12.803.301 metri cubi în anul 2023. La canalizare menajeră s-a înregistrat o scădere de la 10.053.879 metri cubi în anul 2022 la 9.770.688 metri cubi în anul 2023. La canalizare pluvială se observă o creştere de la 2.340.654 metri cubi în 2022 la 2.836.596 metri cubi în anul 2023, datorită unor volume de precipitaţii mai mari înregistrate în anul 2023”, se arată în statisticile Companiei de Apă Arad.
„Scăderile producţiei de apă se datorează reducerii consumului la toate categoriile de abonaţi. La canalizarea menajeră, diminuarea producţiei este rezultatul scăderii producţiei la agenţii economici şi populaţie, creşterea înregistrată la instituţii nereuşind să compenseze reducerea de consum de la celelalte două categorii de abonaţi. Scăderea producţiei este consecinţa măsurilor luate de către clienţii companiei de a-şi reduce consumul prin diverse căi: repararea instalaţiilor defecte, foraje proprii, dispozitive pentru diminuarea consumului de apă etc, care urmare a majorărilor importante înregistrate în anul 2023, la preţul apei potabile şi a tarifului la canalizare menajeră ca urmare a implementării strategiei de tarifare, în conformitate cu prevederile Ordinului ANRSC 230/2022”, explică cei de la Compania de Apă.
Câtă apă a consumat fiecare arădean, potrivit statisticilor Companiei de Apă? 2,84 metri cubi/persoană/lună. Consumul fiecărui abonat a scăzut cu aproape 0,2 metri cubi/persoană/lună faţă de anul 2022 sau chiar faţă de anul 2013, care a fost luat drept an de referinţă.
„Faţă de anul de referinţă 2013, când consumul specific era de 3,01 metri cubi/persoană/lună, consumul specific înregistrat în anul 2023 a fost de doar 2,84 metri cubi/persoană/lună, înregistrându-se o scădere şi faţă de anul anterior, 2022, când acesta a fost de 3,02 metri cubi/persoană/lună”, transmit reprezentanţii Companiei de Apă Arad.
Trimite articolul
XCa sa mențineți stafful supradimensionat la salarii superoccidentale va trebui sa mariti tariful la MC. De parcă apa ar fi de la muma voastră din gradina.Apa ar trebui sa fie gratis în Ro ca e din abundenta momentan nu vândută de bișnițari camatari
Te miri? La ce pret are….
Cu noile preturi la apa o sa ajungem un oraș de jegosi
Nimic de calitatea apei ia lăsati apa de robinet câteva zile într-un recipient închis dar nu plin și apoi deschide-țil o sa va doboare un miros de clor. Nu e bună nici de udat florile atât de mult clor are.
exportul de apa in Ungaria este mai ieftin fata de pretul ce il platim noi in Arad?
Care este pretul metru/cub pentru exportul de apa in Ungaria?
-
Pisti și pentru toți ceilalți!!! Afacerea cu Hungaria a căzut de 4-5 ani pentru ca Viktor Orban nuuu a vrut sa i strice afacerea fiului său cu substanțe pentru neutralizarea Arseniului în procesul de tratare a apei în localitățile de graniță Hungaria – România pe linia Nădlac – Varsand și mai departe!! Mulțumiți de explicație??? Nuuu se vinde nimic la Ungaria, afacerea a picat de mult, așa că liniștiți-va!!!!!!
EXCEPTIE . O asociatie uda in draci , cate 40-60 minute , de primavara pana in toamna tarziu ,,trandafiri vechi de peste 10 ani , iaraba grasa, irisii iaraba pe care in prealabil o rade pur si simplu ,si pamantu gol i. E oare corect ?
Cat cheltuiti pe an pe salarii? care este media salariului la voi? cati directori aveti la apa? cate secretare? cati soferi? cine va verifica? cine face audit? se face audit? intrebari fara raspunsuri.
Apa trebuie sa fie gratis, nu la preturi astronomice pentru a avea directorii salarii de zeci de mii de €.
Prin urmare, aradenii au luat masuri drastice pentru a reduce consumul de la reteaua de apa a mafiotilor, iar rezultatele se vad.
Se plang multi ca se trezesc cu tevi sparte la ceasul de apa, tevi care doar se preling dar care adauga ceva m3 la o luna….doar la case care arata bine se intampla asta, banuim ca cei de la apa canal se ocupa cu treburi murdare sa creasca profitul firmei .
apa s-a scumpit. pentru reducerea pretului ar trebui eficientizat managementul companiei de apa
au dublat pretul la apa+evacuare deja si cu centrala nu-ti mai permiti sa folosesti asa cum vrei, ajungem jeguri posomorate sa aibe astia loc de munca la toate pilele de la pnl!