ARAD. Datele Institutului Naţional de Statistică indică faptul că judeţul Arad are cei mai puţini asistaţi social din întreaga ţară, la nivelul oraşelor din judeţ. Ocupăm acest loc onorant în principal datorită centrelor de zonă care au reuşit să atragă fabrici şi, implicit, au reuşit să reducă numărul celor care stau cu mâna întinsă la stat.
“Județul Arad are cel mai mic număr de dosare de asistați social din țară, la nivelul orașelor din județ. În cele nouă orașe, respectiv Chișineu Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pâncota Pecica, Sântana, Sebiș, la o populație de 75.000 de locuitori doar 354 de dosare sunt în plată”, anunţă Consiliul Judeţean Arad într-un comunicat. Asta înseamnă că numărul persoanelor sănătoase, care nu muncesc, dar beneficiază de ajutor social, este extrem de mic în orașele din județul Arad.
“Acest lucru se datorează programelor de integrare în muncă, proiectelor de la nivelul Consiliului Județean Arad, a primăriilor, dar și a activității eficiente a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Nu în ultimul rând, contează și capacitatea de influențare a comunității, care acționează ca o formă de constrângere morală asupra celor care nu muncesc”, mai spun cei de la CJA.
La nivelul județului Arad, șomajul la începutul anului era de 0,8%, cel mai scăzut din istorie.
„Cunosc foarte bine situația asistaților social, încă de pe vremea când eram primar al orașului Pecica. Au fost cu miile la începutul mandatului meu, au rămas cu zecile la final. Era perioada în care primele companii multinaționale se deschideau în județul Arad și la Pecica, iar pentru probele de lucru ale personalului am pus la dispoziție biroul meu de primar. A fost o revelație pentru unii asistați social să constate că la o lună de la angajare au primit primul salariu și îmi amintesc și astăzi fericirea lor când au plecat de la magazin cu plasele pline de alimente. Acei oameni nu au mai rămas acasă, muncesc în continuare și i-au convins și pe cei din jurul lor să muncească. Am implementat programe în școli prin care i-am învățat pe copiii din mediile defavorizate ce înseamnă igiena zilnică, iar ei s-au dus acasă și la rândul lor și-au învățat părinții. Ceea ce s-a întâmplat la Pecica s-a întâmplat și în alte orașe din județ. Eu cred că așa am ajuns să fim astăzi pe primul loc din țară în ce privește numărul scăzut al dosarelor pentru asistați social”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Trimite articolul
XVrajeala cu primul loc continua
Pai ăstia de aici desi de ,,ocupatie fara,, comercializeaza femei si transfugi, fac taximetrie ilegala, comert de zdrente, proxenetism, furaciuni, cersetorie Ce nevoie au sa ii inregistreze ? o duc foarte bine asa, in clandestinitate
in acte….in realitate este altfel