Medicii şi asistenţii ambulanţieri lucrează la foc continuu, de câteva luni. Din iulie, de când numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut constant în judeţul Arad, şi numărul solicitărilor de ambulanţe a crescut semnificativ. S-a ajuns ca în septembrie echipajele să aibă cu 40% mai multe intervenţii decât în septembrie 2019.
Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Arad, Raveca Nicoară, a declarat că în acest moment se lucrează la capacitate maximă. Toate concediile şi zilele libere au fost suspendate. “Marea majoritate a intervenţiilor sunt în legătură cu COVID-19, în condiţiile în care oamenii cheamă mai puţin salvarea pentru afecţiunile obişnuite, faţă de anii trecuţi, probabil pentru că nu vor să intre în contact cu personal medical de teama unei eventuale infectări cu SARS-CoV-2. Trebuie să menţionăm că doar serviciul de ambulanţă face recoltări de probe COVID-19 la domiciliu, iar numărul solicitărilor este unul uriaş. Doar în ultimele 24 de ore am avut 186 de deplasări pentru recoltare probe, faţă de o medie zilnică de 40 în săptămânile trecute”, a spus Nicoară.
În luna iulie, au fost înregistrate 5.767 intervenţii, faţă de 5.368 în iulie 2019. În august, creşterea a fost mai mare, la 6.423 intervenţii, faţă de 5.204 în august 2019. În septembrie, s-a ajuns la 6.604 de intervenţii, cu 40% mai mult decât în septembrie 2019, când au fost înregistrate 4.636.
“Comparativ cu anul trecut, şi numărul de kilometri parcurşi de ambulanţele noastre este mai mare, însă nu asta ne îngrijorează, ci numărul imens al solicitărilor, cum spuneam mai devreme. Trebuie să spunem că în această perioadă ne confruntăm cu un număr crescut de angajaţi infectaţi cu noul coronavirus. Oamenii sunt la capătul puterilor, noi suntem o echipă puternică, le mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte pentru efortul supraomenesc pe care îl depun minut de minut, sunt adevăraţi profesionişti”, a spus Raveca Nicoară.
Ea a făcut un apel la arădeni “să păstreze normele de igienă şi să poarte mască în spaţii închise sau deschise, să se distanţeze fizic, să fie precauţi, pentru că noul coronavirus nu iartă pe nimeni”.
Amintim că o asistentă de ambulanţă care lucrase 24 de ani în staţia din Ineu a decedat din cauza COVID-19, la vârsta de 48 de ani, iar alţi nouă angajaţi din staţia din Arad au fost infectaţi cu noul coronavirus.
Trimite articolul
XFELICITĂRI ȘI MULTĂ SĂNĂTATE D-NA MANAGER NICOARA PT. FELUL CUM GESTIONATI ACEASTĂ PANDEMIE ȘI PT. FAPTUL CĂ SÎNTEȚI APROAPE DE ANGAJAȚI ZI DE ZI.
Doar Adevăr