„DSVSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar pentru că acest lucru oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de igienă și temperatură”, spun inspectorii.
Iar pentru a veghea la respectarea legilor, cei de la DSV vor merge în controale la agenţii economici care vând produse de origine animală. Totodată, inspectorii sanitari ne învaţă şi cum să ne asigurăm de faptul că produsele din frigiderele noastre sunt bune de consum. „Recomandăm consumatorilor ca alimentele de origine animală să se introducă cât mai repede în frigider unde se procedează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte și ouăle la o temperatură de refrigerare de preferință 0-4º C și separat în funcție de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scăzută respectiv sub -12º C”, spun cei de la DSVSA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!