În localitatea Chemnitz din Germania s-a desfăşurat, recent, cea de a patra întâlnire în cadrul proiectului Grundtvig ce vizează educaţia adulţilor, intitulat „Learning Innovating Styles & Aactive Citizens”.
De la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizăzi „Caius Iacob” Arad au participat profesorii Georgeta Incze, Anca Păcurariu şi Andrei Pantea.
Proiectul şi-a propus să promoveze metode de învățare și educare necesare adulților, încurajând educația, comunicarea între generații, interculturalitatea, promovarea respectului și a toleranței. „Scopul întâlnirii – ne-a spus coordonatorul proiectului, prof. Georgeta Incze – a fost acela de a face schimb de experienţă, de practici şi de informaţii cu privire la metodele de predare-învăţare, pentru a dezvolta între parteneri noi abordări moderne.
În cadrul întâlnirii, s-au organizat mai multe ateliere de lucru cu teme foarte actuale şi moderne (Leadership Training, Gender Mainstreaming, Dialogue session).
Organizatorii germani de la „LOSOL – Learning On the Stage Of Life – European Network e. V” împreună cu participanţii din Danemarca, Polonia, România precum şi Ţara Galilor au desfăşurat o muncă în echipă, asimilând şi utilizând noi metode de învăţare.
O parte importantă a constat în întâlnirile şi discuţiile avute cu doamna Pia Sachs, coordonator UE în cadrul primăriei oraşului Chemnitz şi doamna dr. phil. Angela Donat, de la organizaţia Foneta.
Activităţi culturale
Pe lângă partea ştiinţifică a proiectului, au avut loc mai multe activităţi culturale, printre care amintim vizitarea obiectivelor turistice: din oraşul Chemnitz, castelul Augustusburg precum şi din oraşul Dresda, capitala şi în acelaşi timp „bijuteria” landului Saxonia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!