În 2020, județul Arad a pierdut personalități ale administrației, ale culturii sau ale sportului. Am trecut în revistă persoanele despre care Jurnal Arădean și www.aradon.ro au scris, la momentul plecării lor în lumea celor drepți.
Radu Demetrescu
În ianuarie, pe 23, pleca dintre noi Radu Demetrescu, primar interimar al orașului arădean Sebiș. Acesta fusese internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde i se implantase un stent cu câteva zile înainte de deces. Demetrescu a fost, din 2004, viceprimar al orașului Sebiș, iar din februarie 2018 a preluat și prerogativele de primar. Acesta a murit la vârsta de 64 de ani.
Gigi Budiu
Tot în ianuarie, pe 27, fotografii arădeni îl plângeau pe Gigi Budiu, membru al Foto Club Arad, care s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. Acesta făcea parte din Foto Club Arad din anii 1980, fiind vicepreședinte al clubului timp de aproape un deceniu. Cu un an înainte de plecarea lui, Gigi Budiu sărbătorise printr-o expoziție aniversară 45 de ani de activitate ca artist fotograf.
Cornel Marandiuc
În februarie, lumea literelor l-a pierdut pe scriitorul arădean Cornel Marandiuc. Născut la Arad în 1936, acesta a debutat în urmă cu 60 de ani în revista „Orizont” din Timișoara, devenind în 1995 membru al Uniunii Scriitorilor din România. Acesta și-a pierdut viața pe 21 februarie.
Adrian Lucaci
Sportul județean l-a pierdut în luna aprilie pe Adrian Lucaci, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad. La doar 53 de ani, Adi Lucaci a fost implicat în activitatea AJF Arad din 2010, fiind ales drept președinte în 2014. Ca fotbalist, acesta a jucat la UTA, Steaua, Sportul Studențesc și U Cluj.
Ionuț Popa
Câteva luni mai târziu, pe 25 iunie, Aradul era lovit de moartea lui Ionuț Popa, antrenor al UTA Arad. Acesta s-a stins la vârsta de 67 de ani, internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Fusese internat acolo timp de mai bine de două săptămâni, în comă, intubat și ventilat mecanic. Născut în 1953 la Săvârșin, Popa a fost inițial fotbalist, însă a ajuns cunoscut în special ca antrenor. De-a lungul anilor a antrenat echipe precum FC Bihor Oradea, Politehnica Iași, CS Mioveni, CSMS Iași, ACS Poli Timișoara și, timp de mai mulți ani, UTA Arad.
Gheorghe Schill
În luna iulie, preşedintele Asociaţiei Chinologice Arad părăsea această lume. Născut în 1943, Gheorghe Schill a fost consilier local, preşedinte al Asociaţiei Chinologice Române Arad din anul 1987 şi vicepreşedinte organiyatoric al Asociaţiei Chinologice Române, la nivel naţional, din anul 1989.
Simion Jarco
În septembrie, pe 4, comunitatea sârbă din Arad îl plângea pe Simion Jarco, fost președinte al Uniunii Sârbilor din Arad, fost vicepreședinte al Uniunii Sârbilor din România și membru al consiliului de administrației al Asociației Sârbilor din România. Acesta a murit pe 4 septembrie, la vârsta de 80 de ani.
Florin Bugar
Luna următoare, în octombrie, sportul arădean mai pierdea un antrenor: Florin Bugar, tehnicianul fetelor de la Piroș Security Lioness și al naționalei feminine Under 19 a României, pleca dintre noi pe 22 octombrie. Acesta fusese diagnosticat cu encefalită de etiologie COVID, fiind infectat cu noul coronavirus. De-a lungul carierei, Bugar a antrenat echipa de băieți și fete a clubului CFR Timișoara, echipa Piroș Security Arad și echipele naționale de junioare ale României.
Gheorghe Bănățean
Tot în octombrie a murit și Gheorghe Bănățean, director al Companiei de Apă Arad timp de 25 de ani. Acesta a suferit de o boală gravă, fiind infectat și cu noul coronavirus. Bănățean și-a pierdut viața pe 24 octombrie, la vârsta de 62 de ani, internat fiind în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Dan Antoci
Ultima lună a anului a început cu decesul lui Dan Antoci, actor și fost director al Teatrului de Marionete din Arad. Născut în urmă cu 77 de ani, Antoci a fost absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografie din capitală, jucând la teatrele dramatice din Arad, Baia Mare, Timișoara, București, dar și la Teatrul de Marionete din Arad.
Avram Crăciun
Tot în decembrie, pe 10, pleca dintre noi Avram Crăciun, fost senator și prefect al Aradului. În vârstă de 75 de ani, acesta a murit la Spitalul TBC din oraș, fiind infectat cu noul coronavirus. Crăciun a s-a născut în 1945 în Hunedoara, fiind senator de Arad între anii 2000 și 2004 din partea PDSR, respectiv 2008 și 2012, din partea PSD.
Dumnezeu să-i odihnească!
Trimite articolul
Xbye
au mai murit si altii si unii cu prestatii serioase in Economia aradeana dar aceia nu v-au dat faramituri cum v-au dat cei enumerati ( mai putin dl taranist fotograf..)
A-ți uitat pe Botu de la Șiria.
A-ți uitat pe BOOTH de șiria.
R. I. P.
Vesnica lor pomenire !
Bunul Dumnezeu sa la puna sufletele in lumina !