O afacere de familie care a prosperat în 25 de ani acoperă capetele multor români. Pălăriile fabricate în Arad au devenit celebre și sunt căutate pe piața de profil din țară. Pentru că arată bine, sunt în pas cu moda, folosesc doar materie primă importată din lumea întreagă și sunt de calitate. Cusute manual, decorate tot manual, pălăriile arădenilor sunt purtate în orice ocazie.
O afacere de familie
Atelierul din Arad fiinţează încă din 1991. Lucia Mihalcovici şi fiul sau, Octavian, au reuşit să menţină afacerea si chiar să o dezvolte, brandul fiind recunoscut în toată ţara pentru produsele manufacturate cu multă migală în unicul studio de creaţie de acest gen, din vestul ţării. Producătorul arădean are sute de comenzi lunar, iar pălăriile sunt vândute în peste 80 de magazine din toată ţara.
Managerul atelierului, Octavian Mihailovici, recomandă pentru această vară 3 categorii de pălării, cele care pot fi purtate zilnic, cele pentru ștrand, care te feresc mult mai bine de razele soarelui și una absolut specială recomandată pentru terase.
Este făcută din hârtie specială și poate fi purtată și de fete și de băieți. Atracția anului este pălăria din fibre de Panama (confecționate dintr-un pai special), cloşurile pălăriei fiind importate din Ecuador. Fabricarea cloşului poate dura până la o lună.
Moda pentru doamne
Creatorul arădean Lucia Mihalcovici recomandă doamnelor pălăriile de sisal, care sunt în mare trend în această vară. Pentru ținutele de zi sunt recomandate cele din dantelă, iar pentru plajă cele din celuloză.
Cum se alege o pălărie
Octavian Mihailovici recomandă ca atunci cânt sunt alese pălăriile, să se țină cont și de forma capului, și a feței, precum și de modelul ales. Pălăriile cu boruri mari se poarta tot timpul pe frunte, niciodata pe vârful capului, cu 2 cm deasupra sprâncenelor, iar pălăriile de toată ziua pot fi purtate și pe vârful capului, dar arată mai bine așa, deasupra sprâncenelor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!