ARAD. Reprezentanţii companiei Delgaz Grid, firmă a grupului E.ON, au transmis un comunicat de presă în care îi sfătuieşte pe arădeni să verifice şi să întreţină atât instalaţiile de gaz din interiorul locuinţelor, cât şi pe cele comune, aflate pe scara blocului. „Cei care locuiesc la bloc nu trebuie să neglijeze instalațiile comune de gaze naturale de pe casa scărilor. Cui îi revine, însă, rolul de a se ocupa ca această instalație să fie verificată la timp? Legislația este foarte clară și menționează faptul că, și în cazul instalațiilor comune, obligația de a le întreține și repara revine celor care locuiesc în acel imobil. Instalația de utilizare comună este acea parte a instalației care deservește mai mulți clienți finali, cuprinsă între postul de reglare a presiunii (regulatorul de presiune) și toate contoarele amplasate pe aceasta și este proprietatea comună a clienților finali deserviți”, explică cei de la Delgaz Grid.
Dacă locatarii sunt constituiți în asociații de proprietari, acestea pot face, prin intermediul firmelor de specializate, operațiunile de verificare și revizie ale instalațiilor comune, urmând ca toate cheltuielile, inclusiv cele de reparații, să fie suportate de către toți locatarii.
“Constatăm de multe ori faptul că instalațiile comune de utilizare a gazelor naturale sunt lăsate la voia întâmplării, reprezentând o reală sursă de pericol pentru comunități, în cazul unor scăpări de gaze naturale. Recomandăm asociațiilor de proprietari să se implice și să asigure verificarea și repararea acestor instalații de utilizare comune, colaborând întotdeauna cu firme autorizate ANRE. Este o măsură de siguranță legală și obligatorie care revine tuturor celor care locuiesc într-un imobil. Dincolo de aceste aspecte, vorbim de măsuri preventive care protejează imobilele împotriva acumulărilor de gaz ce pot duce la incidente grave”, spune Petre Stoian, directorul general adjunct al Delgaz Grid.
Trimite articolul
XChestia asta ar trebuî popularizată MAI DES, ÎN FIECARE CASĂ A SCARILOR, la loc vizibil, ca sa stie TOT NESTIUTORUL, ca degeaba crede ca Delgazul “are grijă” și de instalația interioară, că “visează frumos”…!🤔
Cei de la gaze verifica tot la 2 ani instalatiile de gaze din apartamente Pâna aici e bine dar
e f periculos sa iti intre in apartament o echipa de 2-3 muncitori de la gaz , ca nu se stie in cate apartamente au fost si cati contacti a avut. echipa respectiva . Apartamentele sunt mici si nu poti pastra distanta intre acesti muncitori si tine ca gazda ca n-ai cum. O verficare de acest gen dureaza si 1/2 de ora daca apartamentul are si termoteca
Oare ce se poate face ?Sa amane verificarile pana se mai reduc efectele covidului in Arad ? sau ce? Mie mie si frică sa le dau drumul in aparatament sincer va spun.
De acord cu verificarea gazelor pe casa scarilor dar ca sa iti intre in apartament muncitorii ce verifica gazele acum in plina pandemie mi se pare periculos din punct de vedere al contactilor pe care ii are intr-o zi un asemenea muncitor ce patrunde in multe apartamente unde pot fi infectati locatarii / fara sa stie/ sau poate sa fi avut locatarul respectiv mai multi contacti in ziua respectiva Si uite asa se imprastie coviduțul!