Opt elevi (Natalia Barbu, Denisa Ioja, Bianca Jurcă, Patricia Moțiu, Vlad Oniță, Mihai Prună, Romina Săcăreanu, Andrei Șimăndan) și trei profesori (prof. Eugen Bocăniciu – director, prof. Loredana Tănase – coordonator proiect, prof. Mihaela Bocăniciu – profesor engleză) de la Colegiul Național ,,Vasile Goldiș” Arad au participat, în perioada 20-27 aprilie 2012, la cea de a doua mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius ,,First Real European School Cultural Olympics”, desfășurat în cadrul Programului de învățare pe tot parcursul vieții și finanțat de Comisia Europeană, care a avut loc în Eskișehir – Turcia.
Parada şi dansuri
Întâlnirea de proiect s-a desfășurat sub semnul unui festival al copiilor, momentul ales fiind legat și de celebrarea Zilei copilului și a Zilei Naționale a Turciei. În acest scop, țările partenere ( Germania, Finlanda, Olanda, România și Turcia) au avut de pregătit un moment artistic care să includă dansul și muzica. O surpriză foarte plăcută a fost participarea, înainte de spectacol, a tuturor delegațiilor, la ceremonia dedicată Zilei copilului, desfășurată pe stadionul orașului, defilarea elevilor și profesorilor arădeni fiind primită cu numeroase aplauze de cei prezenți în tribune. În cadrul spectacolului desfășurat la școala gazdă, elevii Colegiului au impresionat prin prezentarea a două dansuri tradiționale românești stilizate, extrem de apreciate de publicul spectator și de oficilitățile locale prezente.
O lecţie de cultură şi istorie
Pe durata mobilității, delegația arădeană a participat la diferite ore de curs (engleză, artă, sport, informatică) și aflat lucruri inedite despre istoria și civilizația acestei țări, fiind realizate vizite tematice în Eskișehir și Ankara, (la Mausoleul Eroului Național Ataturk, Grădina Zoologică, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Energiei sau ,,Anadolu University”,etc.) Un proiect care a contribuit la o mai bună cunoaștere și înțelegerii a sistemului de învățământ, a civilizației și culturii din Turcia, dar şi o ocazie pentru valorificarea tradițiilor românești și o dezvoltare a competențelor de comunicare în limba engleză.
Citiți principiile noastre de moderare aici!