ARAD. Poate că pare greu de crezut, dar arta este foarte apreciată în judeţul nostru. Poate că nu de către toţi arădenii, dar de o parte din ei cu siguranţă. Iar această parte a populaţiei se adaptează din mers noilor tehnologii. Cei de la site-ul de vânzare-cumpărare www.okazii.ro au întocmit un top al judeţelor cu cei mai mulţi colecţionari de artă. Iar Aradul se află pe un onorant loc IV, după Bucureşti, Timiş şi Cluj. „Comunitatea colecţionarilor din cadrul okazii.ro înregistrează în prezent 1.100 de membri. Numărul obiectelor de colecţie prezente pe site este de peste 72.000. Printre cele mai populare sunt timbrele, monedele, bancnotele, bijuteriile, obiectele de porţelan, argint şi bronz, jucăriile, vinurile de colecţie şi costumele populare”, ne-au informat reprezentanţii site-ului. În ceea ce priveşte judeţul nostru, tranzacţiile de artă au ajuns la numărul 6.000 numai în primele patru luni ale anului în curs.
Detaliind, 4.800 de tranzacţii de vânzare au fost realizate de către colecţionari din Arad, în timp ce cumpărătorii din judeţul nostru au realizat 1.200 de tranzacţii. Sumele vehiculate în ceea ce priveşte tranzacţiile de artă de pe site-ul respectiv nu sunt deloc de neglijat. „Valoarea produselor vândute în Categoria Arta şi Obiecte de colecţie pe okazii.ro, în perioada ianuarie – aprilie 2014, se ridică la 527.000 de euro, cel mai mare număr de tranzacţii înregistrându-se în categoriile artă, numismatică şi antichităţi”, ne-au informat reprezentanţii site-ului.
În ceea ce priveşte Aradul, nu am primit o valoare exactă a tranzacţiilor realizate, însă cei de la okazii.ro ne-au oferit valoarea cea mai mare a unei vânzări din judeţul nostru. „Suma maximă încasată este de 2.000 de euro. Ea a fost primită de un vânzător colecţionar din Arad”, ne mai spun cei de la site-ul care a grupat datele statistice.
Numismatica, pe locul I
Cei de la okazii.ro au întocmit şi un top al categoriilor cele mai tranzacţionate realizate de locuitorii judeţului nostru.
Sectorul de numismatică a înregistrat cele mai multe procese de vânzare-cumpărare, urmat de sectorul de timbre, topul fiind completat de vânzările şi cumpărările de antichităţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!