Numărul salariaţilor care se bucură de bonusul tichetelor de masă este din ce în ce mai mic. Dacă înainte de declanşarea crizei financiare marea majoritate a angajatorilor acordau angajaţilor tichete de masă, acum numărul angajatorilor care mai pot oferi această compensare este în scădere. Introduse pe piaţă ca o metodă de a-i asigura salariatului un minim pentru masa de zi cu zi, tichetele de masă au devenit vitale pentru multe familii arădene, din păcate de cel puţin un an societăţile arădene, mai mici sau mai mari, au decis să reducă din cheltuieli şi astfel să nu mai acorde tichetele.
Creşterea până în 2011
Compania Sodexo Soluţii pentru Motivarea, unul dintre principalii jucători de pe piaţa tichetelor valorice, ne-a informat că la nivel de Arad a fost înregistrată o creştere substanţială în perioada ianuarie – iunie 2011, cu 14,8%. Însă, din iunie 2011 companiile arădene au început să reducă numărul de tichete de masă acordate salariaţilor, sau chiar să le elimine definitiv. Astfel că, reculul comenzilor de tichete de masă s-a accentuat în prima jumătate a acestui an.
Mai mulţi pe tichete puţine
Pe de altă parte, însă, Aradul are un număr tot mai mare de salariaţi Direcţia Judeţeană pentru Statistică a confirmat creşterea numărului de muncitori cu acte în regulă la nivel de judeţ, ceea ce coroborat cu raportarea privind tichetele de masă indică un trai tot mai greu al arădenilor. Neprimind tichetele de masă, bugetul unui salariat arădean s-a diminuat în medie cu 180 de lei – valoarea unui tichet de masă fiind de 9 lei. Suma pierdută nu este deloc de neglijat în condiţiile unei vieţi tot mai scumpe. Rămâne de văzut dacă companiile vor reveni la sentimente mai bune faţă de angajaţi şi le vor acorda din nou acel minim pentru ca salariaţii să îşi poată asigura un trai cât de cât liniştit.
Citiți principiile noastre de moderare aici!