ARAD. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad fac o radiografie a dezvoltării judeţului nostru şi spun că, din punctul lor de vedere, cuvintele cheie în dezvoltarea Aradui le reprezintă fondurile europene, cultura muncii și administrația antreprenorială.
“În perioada 2016-2021 au fost câștigate 21 de proiecte europene, în valoare totală de peste 100 de milioane de euro de către Consiliul Județean, cu prioritate pentru modernizarea drumurilor județene și a sistemului de sănătate publică. Consiliul Județean Arad este pe primul loc în Regiunea Vest la absorbţia fondurilor europene, pe Programul Operaţional Regional 2014-2020. La alegerea obiectivelor de investiții s-au avut în vedere, în primul rând, cele care generează venituri indirecte pentru bugetele locale: drumuri care facilitează stabilirea investitorilor în județ, polii de dezvoltare din jurul orașelor, spitalele care cresc calitatea vieții și transformă Aradul dintr-un exportator de pacienți în furnizor de servicii medicale la nivel regional, proiecte punctuale la nivelul administrațiilor locale. Investițiile Consiliului Județean facilitează dezvoltarea mediului economic, iar dezvoltarea mediului economic, la rândul său, generează taxe și impozite din care o parte revin la Consiliul Județean care le reinvestește în obiective de interes public ce facilitează dezvoltarea. Este deci un model circular de administrare antreprenorială, care la Arad s-a dovedit viabil”, spun cei de la CJA.
Nivelul șomajului în județul Arad este de 0,8%. Inspectoratul Teritorial de Muncă raporta în luna mai 138.304 contracte de muncă active în mediul privat arădean. Un minim istoric al procentului șomajului, un număr maxim al angajaților. Asta înseamnă că, practic, în județul Arad oamenii nu întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă. Pentru a face față cerințelor de forță de muncă, unele companii multinaționale au adus aproximativ 10.000 de angajați din străinătate în unitățile arădene de producție, majoritatea din Ungaria, Ucraina, Sri Lanka, India sau Pakistan.
„Județul Arad este una dintre cele mai bune destinații de afaceri din România. Lucrăm permanent la atragerea de investitori în Arad. În cadrul acestui program, în colaborare cu Camera de Comerț, am organizat cel mai important târg de business din România, târgul <Fabricat în Arad>, care anul acesta ajunge la a treia ediție. Avem o strategie de dezvoltare concentrată în jurul polilor economici din municipiul Arad, dar și în jurul unuia dintre cele mai mari avantaje ale Aradului: Zona Liberă, care oferă facilități importante investitorilor din afara Uniunii Europene. Potrivit revistei Forbes, suntem între primele cinci destinații de top de la nivel național. Un rol important îl are poziția geostrategică a județului. Județul Arad se află pe coridorul al IV-lea Pan european, cu o poziție privilegiată, în apropiere de cinci mari capitale europene: Budapesta (Ungaria), Belgrad (Serbia), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria), București (România)”, explică Iustin Cionca, preşedintele CJA.
Trimite articolul
XDe bine ce merge Aradul se face naveta la Timisoara .De ce nu zice nimeni de salariile mici din Arad???!!!
Basme