ARAD. În 2017 am fost pe locul 7, în 2018 – pe 5, iar în 2019 ocupăm un onorant loc 4 în Topul Forbes Best Cities. Potrivit autorilor acestui top, poziția geografică, conexiunea la rețeaua europeană de autostrăzi și cele patru zone industriale sunt atuurile care fac din Arad unul dintre cele mai bune orașe pentru afaceri din țară.
Smart City
Aradul este unul dintre liderii industriei Smart City din România, cu 18 proiecte în plan, în curs de implementare sau livrate, indică cei de la Forbes. Cel mai avansat sistem public de iluminare cu LED din România este amplasat la Arad. De asemenea, municipiul Arad are active 30 de hot-spoturi, prin proiectul „Creșterea calității serviciilor de internet în Arad și Oroshaza”. La acestea se adaugă aproape 330 de acces point-uri la internet, care sunt montate în cele 22 de unități de învățământ din Arad cuprinse în proiectul „Sistemul de management şi analiză a performanțelor școlare”. Mai mult, sistemul de supraveghere al municipiului cuprinde 84 de camere video, care funcționează non-stop, fiind în plan extinderea acestuia. Prin aplicația My Arad, finanțată din POSCCE, arădenii pot trimite electronic cererile, sesizările și petițiile, precum și să le urmărească stadiul. În plus, Aradul a intrat în Digitax, programul pilot, la nivel național, prin care, la finalul anului trecut, mai multe instituții dintr-un oraș sunt interconectate și schimbă informații online.
Nod rutier
Din punct de vedere al accesibilității, Aradul este situat la intersecția a două importante drumuri europene (E 671 și E 68), fiind cel mai important nod rutier din Vestul țării, parte a Coridorului IV de transport paneuropean, care leagă Europa de Vest de Europa de Sud-Est și Centrală. În plus, Aradul se află la 17 kilometri de Curtici – cel mai mare punct vamal pe cale ferată din vestul României.
Cei de la Forbes arată că această poziționare este completată de dezvoltarea zonelor industriale din oraș și din jurul acestuia. Zona Industrială Vest, cu o suprafață de 130 de hectare, dispune de acces direct la DN 7 (E68) și la șoseaua de centură. Zona Industrială Sud, cu o suprafață de 54,17 hectare, este complet echipată. Zona Industrială Est, cu o suprafață de 20 de hectare, are acces direct la DN 7 (E68), la ieșirea spre Deva. Acestea au permis ca jumătate din businessul județului să provină de la industria prelucrătoare.
Aradul are și una dintre cele mai scăzute rate ale șomajului din țară: 1,4%. De altfel, câștigul mediu al arădenilor a fost, în 2018, de 2.398 de lei, iar PIB-ul per capita s-a situat la 8.930 de euro.
Tot mai sus!
“Atuurile Aradului sunt, în principal, conexiunea cu rețeaua europeană de autostrăzi, dar și existența a patru zone industriale, cu o suprafață totală de aproximativ 430 de hectare, astfel că Aradul are la dispoziție toate premisele necesare pentru a accede, în anii următori, pe podiumul topului Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri” – conchis realizatorii Topului 40 Forbes Best Cities 2019.
Trimite articolul
XAfaceri prospere in Arad: Contrabanda cu tigari, traficul de droguri, camataria, spalarea de fonduri europene, spalarea de fonduri guvernamentale, etc.
Păcat că tot ca o comună a rămas Aradul, cel puțin în comparație cu Oradea și Timișoara. Asta indiferent de câte statistici și topuri de tot felul avem, ceea ce vezi cu ochii tăi în urbe spune altceva…
-
Oradea abia pe locul 8… si Aradul pe 4. cred ca glumiți, poate invers, nu vad cu ce suntem peste Brasov sau Sibiu, sau Oradea… ca avem iluminatul LED?! Ca în rest, suntem pe nicăieri în comparație cu celelalte. Oradea arată de parcă e din alta tara, în comparație cu noi…
Aradul are atuurile enumerate la infrastructura, motiv pentru care are si real potential pentru crestere, dar, cat timp este condus de sleahta lu’ Falca nu va depasi acest nivel de comuna. Iar, cat despre GDP per capita este foarte scazut atat nominal, cat si relationat la alte orase/judete din tara. Articolul prezinta doar o parte, si anume atuurile, dintr-o analiza SWOT. Adica prezinta doar punctele tari, cum ar fi inrastructura rutiera, si oportunitatile care provin de aici, nu di punctele slabe/slabiciunile (administratia politica, nepregatita profesional, lipsa de forta de munca calificata,etc) si pericolele care rezulta din aceste slabiciuni.
Articolul face parte dintr-un sir de materiale propagandistice stil Falca.
Ar fi PSD o solutie?! Nici pe departe. Din contra. Singura solutie ar fi expertiza profesionala
-
EXPERTÍZĂ, expertize, s. f. 1. Cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert, la cererea unui organ de jurisdicție sau de urmărire penală ori a părților, asupra unei situații, probleme etc. a cărei lămurire interesează soluționarea cauzei. mi se face rau de cita “expertiza”vomita pseudo desteptii prin toate mediile din romanica EXPERIENTA dobitoacelor
-
Cine te opreste, da-i drumu’
Poate ai dreptate, dar evolutia unei limbi este un proces natural, si atrage dupa sine si evolutia semantica si cea lexicala. Sper ca, esenta, a ceea ce am spus ai inteles-o. Asa ca, da-i drumu’ si… -
Testamentul literar al lui Ienachita Vacarescu:
“Urmaşilor mei Văcăreşti!
Las vouă moştenire:
Creşterea limbei româneşti
Ş-a patriei cinstire.”
Deci, care este problema?! Sa invatam sa interpretam intelesul unor cuvinte in contextul in care ele au fost folosite, mai ales al cuvintelor originare in limbile straine (franceza, engleza, etc)
-