ARAD. Potrivit organizaţiei de protecţia consumatorilor InfoCons, citată de tvr.ro, Aradul este cel mai verde oraş din România. Acesta e rezultatul unui studiu realizat de InfoCons cu privire la situația spațiilor verzi din municipiile reședință de județ. Potrivit documentului, Aradul conduce detașat în topul celor mai împădurite localități, cu o suprafață de aproape 1.000 de hectare, în timp ce Timișoara se laudă cu o suprafață verde la jumătate față de Arad, de aproximativ 575 hectare.
Cum comentează primarul Călin Bibarţ poziţionarea Aradului în fruntea topului celor mai verzi oraşe din România? „Nu e decât o confirmare a unui lucru pe care eu îl spun de mult timp și anume faptul că în statisticile oficiale parcurile erau raportate la numărul de locuitori, în timp ce Aradul, pe lângă parcurile cunoscute și declarate, are zona dig-mal a râului Mureş care e zonă verde şi mai are Pădurea Ceala – chiar dacă nu toată, măcar o bună bucată, până la Trei Insule, putem considera că ţine de municipiul Arad. De asemenea, putem să considerăm într-o bună măsură, aproape în întregime, toată zona Cetăţii ca zonă cu multă verdeaţă. Şi atunci socotelile sunt altele. Dar când vrei doar să critici, e ușor să te uiți doar la cartierele de blocuri, unde în anii dinainte de ‘90 s-a construit cum s-a construit și sunt doar blocuri și betoane între ele…” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon primarul interimar Călin Bibarţ.
Extremele
Potrivit InfoCons, citată de tvr.ro, după Arad şi Timişoara, alte orașe care stau bine la capitolul spații verzi sunt Oradea, Cluj-Napoca, Târgu-Jiu, Craiova, Brașov, Târgoviște și Galați. La polul opus, cele mai mici suprafețe de spații verzi sunt în Alba Iulia, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Alexandria și Giurgiu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!