ARAD. Un raport al E.ON Gaz Disribuţie indică faptul că, spre deosebire de celelalte judeţe din vestul ţării, în Arad nu a fost înregistrată nicio intoxicaţie cu monoxid de carbon în ultimii doi ani de zile. În principal, cauzele care au dus la situaţii tragice sunt utilizarea unor coşuri de evacuare neetanşe, înfundate sau cu deficienţe de construire, dar şi din cauza racordării necorespunzătoare a aparatelor de încălzire la coşurile de fum. În ultimii doi ani, în partea de vest a ţării, au fost zeci de incidente în urma cărora au fost înregistrate 80 de victime. Dintre acestea, 22 nu au mai putut fi salvate, decedând din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon.
„Din fericire, nici măcar un incident nu s-a petrecut în judeţul Arad”, a spus Florentina Maghiar, purtătorul de cuvânt al E.ON Gaz.
Sfaturi anti-incidente
Cu toate acestea, arădenii au primit nişte sfaturi pentru ca numărul incidentelor înregistrate să rămână acelaşi, adică zero. „Coşurile, hornurile, ţevile de evacuare trebuie inspectate periodic pentru a ne asigura că au tiraj corespunzător. Încăperile trebuie aerisite frecvent, pentru a ne asigura că există ventilaţie. Totodată, se impune supravegherea aparatelor neautomatizate care funcţionează cu flacără deschisă, cum ar fi aragazurile, fiind interzisă utilizarea acestora ca surse de încălzire”, a precizat Maghiar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!