Într-o lume în continuă schimbare și evoluție, sunt necesare metode inovative de dezvoltare intelectuală și emoțională a copiilor. Studiul științelor răspunde noilor provocări cărora trebuie să le facă față generațiile actuale de elevi, prin învățarea și înțelegerea unor concepte nu doar din perspectivă teoretică, ci și prin experimentare și aplicabilitate în viața reală.
Olimpiada Naţională Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului” este o competiție școlară interdisciplinară, având ca discipline de concurs: geografia, fizica, chimia și biologia. Ea se adresează elevilor din învăţământul liceal, de la învăţământul de stat şi de la învăţământul particular.
Această olimpiadă are următoarele etape: judeţeană/a sectoarelor municipiului Bucureşti, naţională şi internaţională.
În cadrul etapei naționale, care se desfășoară în aceste zile la Arad, elevii vor susține două probe: o probă teoretică și una practică, fiecare cu durata de 3 ore.
Proba teoretică este compusă din patru subiecte, câte unul pentru fiecare disciplină din concurs: geografie, fizică, chimie, biologie. Proba experimentală va conţine patru subiecte, câte unul pentru fiecare disciplină geografie, fizică, chimie, biologie, conţinând tematică experimentală/sau consemnarea rezultatelor efectuării unui experiment.
Premierea olimpicilor va avea loc duminică, după încheierea probelor susținute.
Citiți principiile noastre de moderare aici!