Potrivit ultimelor date publicate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pe teritoriul judeţului nostru există, astăzi, 43 de focare de pestă porcină. La nivel naţional, numai în judeţul Gorj există mai multe astfel de focare, respectiv 66. În spatele Aradului se află judeţul Cluj, cu 28 de focare active.
În ceea ce priveşte situaţia cazurilor pozitive la porcii mistreţi, datele ANSVSA indică faptul că în judeţul nostru a fost confirmată peste porcină africană la 60 de mistreţi găsiţi morţi şi la 68 de mistreţi care au fost vânaţi. În fapt, toţi specialiştii susţin că mistreţii sunt cei care răspândesc această boală, letală pentru porci, care nu poate fi tratată, dar care poate pune pe butuci afaceri uriaşe, inclusiv în judeţul nostru. Din păcate, în ultima săptămână, în Arad nu a fost stins niciun focar de pestă porcină.
Trimite articolul
XCum reușim să fie în topul pestei porcine in Arad și prin Vama Turnu și Nădlac intra zilnic camioane de Porci din Țările Europene din nou marfa Românească nu e bună doar cea din Europa vai și amar sclavi suntem ce nu scoateți dracului odată Țara asta la vânzare pe Ebay
Pesta pe dracu,se vrea distrugerea micului producator in prima faza,apoi vor sa creeze o falsa criza alimentara. Bogatii lumii considera ca 7 miliarde sunt prea multi,ca producerea de hrana pentru toti “polueaza ” la greu….
Asa ca la adapostul covidului se fac lucruri pentru care in mod normal iesea lumea in strada si se lasa cu revolutii si sange…
Cit costa sa vinezi un porc mistret? Organizati partide de vinatoare. Grupuri de italieni, francezi, nemti si englezi. Toate ambadadele sa promoveze naibi oferte de vinatoare in Romania.. Promovati si incasati cascavalul. Cu ocazua adta mai se raresc si mistreti😂. Purtatori de virus😂