„Din perspectivă județeană, Capitala conduce cu o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de lei care reprezintă 21,6% din total, urmată de companiile înregistrate în județele Ilfov (7,4% din total), Brașov (6,8% din total), Arad (6% din total) și Galați (5,1% din total). Împreună, primele 5 județe au generat 47% din cifra de afaceri a companiilor de reciclare locale în 2020”, se arată în rapoartele celor de la KeysFin.
„La nivel european, mai mult de jumătate dintre deșeuri (54,6%) au fost valorificate prin reciclare (37,9%), operațiuni de umplere (10,7%) sau energetic (6%). Din restul de 45,4%, majoritatea deșeurilor, respectiv 38,4% din total au fost depozitate. Dacă Italia și Belgia au rate de reciclare de peste 75%, România se situează pe penultimul loc din UE cu o rată de reciclare de 3,2% din total deșeuri generate. Cea mai mare pondere din deșeurile generate, de 95,5% sunt depozitate, România fiind pe locul al doilea în Uniunea Europeană după Bulgaria, unde indicatorul este la 96,6%. La polul opus se regăsesc Slovenia și Danemarca cu 3,7% respectiv 5,9% dintre deșeuri eliminate prin depozitare în 2018”, se mai arată în studiul celor de la KeysFin.
Trimite articolul
Xcand platesti 12Lei/luna pentru gunoi ce pretentii sa ai sa fie reciclat…..
RETIM arunca in multe cartiere sacii colectați selectiv in aceleași mașini cu deșeurile menajere, cu saci rupți etc, deci toate sunt amestecate. Problema majora e la porcăria asta de așa-zisa firma de salubritate care e incapabilă și își bate joc de locuitorii acestui oraș oferind servicii de 2 bani și total diferite față de ce face spre exemplu în Timișoara, unde totul merge strună. La noi își bat joc.
Unde pot gasi in Arad un centru de reciclare sticlă?
-
Intrebare de 1000 de puncte
-
Cred ca la fostele sere din gradiste !
la profituri locul 4 si la eficienta pe adevar tot locul 4, dar de la coada poate