Autorităţile din America de Sud, care spun că traficul de droguri este principala afacere la nivel mondial, au realizat o hartă a traficului de droguri. Iar judeţul nostru se află pe harta stupefiantelor. Nu suntem neapărat un judeţ în care se consumă drogurile columbiene, dar prin Arad trec stupefiantele spre Occident. 195 de tone de cocaină, 175 de tone de marijuana, 14,5 tone de haşiş, 2,3 tone de coca, 30 de kilograme de heroină şi 17 kilograme de amfetamine au contabilizat autorităţile columbiene drept droguri care au luat drumul întregului mapamond, în cadrul unei operaţiuni care a durat 45 de zile, cu punct de plecare din Columbia şi urmărirea drogurilor la destinaţia lor. Autorităţile columbiene spun că 90 la sută din traficul de droguri se face pe apă, cocaina fiind transportată cu vapoarele sau cu submersibilele în Statele Unite ale Americii, Europa și Asia. Aproximativ 21 la sută din producţia mondială de cocaină este consumată în Europa. Potrivit instituţiilor de anchetă din Columbia, drogurile intră în Europa prin Marea Marmara, aceasta fiind poarta de intrare a stupefiantelor pe bătrânul continent. De aici, ajung în Bulgaria şi, mai departe, în România. Parte din droguri rămân în ţara noastră, însă marea majoritate a cantităţilor ies din ţara noastră prin punctele de trecere a frontierei, în special pe la Nădlac, cea mai aglomerată frontieră terestră a României. Destinaţiile sunt, în principal, capitalele Ungariei şi Austriei.
Comunică în jocuri
Autorităţile columbiene mai spun că traficanţii de droguri se folosesc, mai nou, de tehnologia avansată şi de instrumentele moderne de comunicaţii.
Mai nou, traficanții comunică între ei criptat, pe PS5 și în jocurile Roblox. Iar traficanții nu-și mai ascund banii negri din droguri în pământ, ci îi investesc în criptomonede.
Operaţiunea desfăşurată de autorităţile columbiene în cele 45 de zile de anchetă a dat o lovitură grea traficanţilor de droguri. 7,9 miliarde de dolari este paguba suferită de organizațiile criminale din 42 de țări, după ultimele operațiuni împotriva narco-traficului maritim din Columbia, iar 574 de traficanți, de 24 de naţionalităţi, au fost arestați.
Trimite articolul
XWOW!
Iata ca in fine,am ajuns in rand cu lumea. Si asta datorita incapacitatii timp de mai bine de treizeci de ani de a guverna o tara,si asta independent de orice pozitie politica a guvernelor.
O tonă e dreptul lu Falca 🤫
-
O fi , daca zici tu !
Insa sa nu uitam ca inca zace prin sertarele ĵustitiei un dosar cu mafia PSD din vami cu Capraru in post de mare Boss
Palincas are cristal cu 30 de lei
Iata de ce Aradul nu prezinta interes – investitii in industrie in ultimii ani – zero, mafie (nu numai la droguri) – cat incape. Masuri real de remediere – zero.
-
Și cine să muncească în marile investiții?
Acum câteva luni se plângea primaeul Aradului (sau poate șeful județului) că șomajul e nesimțit de mic și investitorii sunt nevoiți să apeleze la imigranți ca să nu plătească salarii (localnicilor) care le-ar reduce ”capacitatea” de shopping nevestelor și amantelor.
Am scris shopping? Voiam să zic ”acțiuni de binefacere”.
Ei hai, mai ziceț și acum că era la fel și înainte de 1990, numai că n-am știut.