„Judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Neamţ, Arad, Prahova, Dâmboviţa şi Bucureşti au avut cele mai bune rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7,00 (peste 50% din total de candidaţi). Judeţele Călăraşi, Giurgiu, Tulcea şi Mehedinţi au avut cele mai slabe rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7,00 (sub 40% din total candidaţi)”, a anunţat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, marți, 19 iulie, după afișarea rezultatelor inițiale ale probei scrise din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar.
Conform datelor publicate de Ministerul Educației, în județul Arad au fost corectate 647 de lucrări ale candidaților. Dintre aceștia, 113 au obținut note între 1,01 și 4,99. Alți 199 de candidați au avut note între 5 și 6,99, aceștia putând lucra ca suplinitori. 331 de candidați au obținut note „de trecere”, între 7 și 9,99, iar alți 4 candidați au avut lucrări scrise de nota 10. Dintre candidații care au terminat studiile universitare anul acesta, 46,3% au obținut note între 7 și 10.
Patru candidați de nota 10
Cei patru candidați care au obținut nota 10 la proba scrisă sunt Almași Paula Bianca (municipiul Arad – Arte vizuale), Anistoroaei Estera-Dominica (municipiul Arad – Educație muzicală specializată), Faur Ovidiu (Lipova – Religie penticostală) și Vâscan Daniel (municipiul Arad – Religie penticostală). La polul opus se află un profesor de sport din Măderat, care a obținut nota 1,15 la proba scrisă, aceasta fiind, de altfel, singura notă de 1.
La nivel național, 48,68% dintre note au fost mai mari de 7,32, 91% dintre note au fost între 5 și 6,99, iar 146 de candidați au obținut nota 10, în timp ce 13 candidați au obținut nota 1.
Notele publicate marți sunt cele inițiale. Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, până la ora 21,00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12,00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 27 iulie.
Trimite articolul
XDomne ce nu inteleg eu , cred ca din cauza ca am doua clase ca trenul , cum se explica ca cu asa ,, dascali ,, destepti si performanti cu note asa de mari la examenul susmentionat in jur de 70 la suta din absolventi sint analfabeti functionali si cum de sint ,, licee ,, cu 1 sau 2 la suta promovati la bacalaureat , si nu de un an sau doi , ci de ani de zile,entitati care inca functioneaza,platesc salariile a zeci de angajati , platesc utilitatile,etc.
Este un mare mister,inca nedescifrat.
Poate ne lumineaza inspectoratul scolar,dar se pare ca nu grabnic,ci mai incolo,ca acolo sint activitati foarte intense si nu prea au timp.
Eu cred ca din cauza salariilor prea mici , ar trebuie sa puna sindicatele de o greva generala , dar nu acum ,sa le strice vacanta profesorilor,ci la toamna , in timpul programului de lucru,asa cum au obiceiul.
Sa se scrie pe tabla mare ,, Greva ,, sa se incoloneze si sa mearga la proteste.
Am vrut sa numai scriu dar numai pot sa ma abtin. Nu stiu de unde trage cineva concluzia ca daca elevul este la un liceul de top , acel rezultat este doar a profesorului. Fals.Rezultatul bun este conditia a cel putin 3 factori. 1) Profesorul este un profesor bun atat stiintific cat si metodic. 2) elevul are inteligenta necesara pt a invata. 3) Elevul doreste sa invete!!! Daca unul din cei factori nu este indeplinit atunci rezultatele la examene sunt p masura. Asa ca mai lasati comentariile aiurea despre profesori! daca criteriile 2) si 3) nu sunt indeplinite poate sa fie si un profesor geniu!!!! Ca sa evitam subiectul meditatiilor, cunosc copil de 10 la evaluare nationala fara nici o ora de meditatii.