Arad. Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad a centralizat listele primite de la unitățile administrativ-teritoriale, care au avut termen până vineri, 26 februarie, să transmită numărul persoanelor nedeplasabile, dar și a eventualilor aparținători care doresc să fie incluși în procesul de vaccinare.
Astfel, 2000 de persoane care se încadrează în această categorie se regăsesc pe listele întocmite de către Direcțiile de Asistență Socială: în jur de 1000 de persoane au domiciliul în municipiu, iar alte 1000 se află în localitățile județului.
„Am centralizat datele transmise de către UAT-uri, vom face solicitare pentru necesarul de vaccin la Centrul de Distribuție Timișoara, la care suntem arondați. Ne confruntăm, însă, cu lipsa personalului medical necesar, în vederea constituirii echipelor mobile de vaccinare. Practic, în momentul de față resursa umane este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm la nivelul județului Arad. Fapt care se va acutiza odată cu intrarea în etapa a III-a a vaccinării, moment în care va trebui să avem 26 de centre de vaccinare operaționalizate”, a declarat dr. Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.
Procesul de vaccinare a celor imobilizați ar urma să înceapă în cursul acestei săptămâni, în cazul în care vor putea să fie constituite echipele mobile care să se deplaseze la domiciliul persoanelor nedeplasabile. Acestea se vaccinează fără programare în platforma online, ele urmând a fi înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinare.
26 de centre
De la data de 15 martie, cei ce doresc să se vaccineze în etapa a III-a, care se adresează populației generale, se vor putea înscrie pe lista de așteptare. La nivelul județului Arad, de la 1 aprilie urmează să devină operaționale toate cele 26 de centre autorizate încă înainte de începerea procesului de vaccinare, dacă se va găsi o soluție pentru asigurarea personalului necesar acestora.
Citiți principiile noastre de moderare aici!