Arad. Un proiect care își propune să elaboreze un ghid prin care două regiuni, situate la 1.000 de kilometri distanță, vor să se facă cunoscute prin intermediul elevilor și al profesorilor. Săptămâna aceasta Colegiul Naţional ,,Moise Nicoară’’ Arad, partener în cadrul proiectului, a găzduit una din activităţile organizate în cadrul celei de a cincea întâlniri programată în cadrul proiectului. ,, Cultural Education References from Mt Olympus to the river Mureş’’ este un proiect ERASMUS între Grecia mai precis regiunea Pieria-Katerini și județul Arad, Inspectoratul Școlar Judetean Arad , în parteneriat cu Asociația ,, Alianța pentru copii,, Arad și Colegiul Național ,, Moise Nicoară” Arad.
Participanți și organizatori
La această vizită au participat 13 membri ai delegaţiei din Grecia, având reprezentanți din: Direcţiunea Învăţământului Secundar al regiunii Pieria, profesori de la Liceele din Katerini, dar şi reprezentanți ai Primăriei din Katerini. De organizarea acestui proiect s-au ocupat elevii clasei a XI-a Uman Filologie, coordonaţi de domnii profesori Diana Şimonca-Opriţa şi Ovidiu Toderici, în colaborare cu Direcţiunea Colegiului Naţional ,,Moise Nicoară’’. Tema principală a acţiunii transdisciplinare a fost ,,Arad – Oameni și Locuri” și a constat în elaborarea unor materiale de promovare pe 4 domenii: etnografie, folclor, tradiții și obiceiuri din zona Aradului, prezentarea Aradului din perspectivă istorică, geografică, floră și faună, artă culinară, obiective turistice. O secțiune separată a fost alocată unei activități sociologice de cunoaștere a realității sociale, privind modul de promovare al Aradului, prin viziunea unor elevi, având în vedere viitoarea candidatură a Aradului la titlul de ,,Capitală europeană-2021.
Finalitățile acestei activități cât și materialele ce se vor elabora în viitor vor fi cuprinse într-un ghid ,,Cultural Education References from Mt Olympus to the river Mureş” care propune prezentarea și promovarea celor 2 regiuni europene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!