Planuri şi proiecte pentru 2020. Iar, pentru prima dată în ultimii ani, nu este vorba de infrastructura Aradului, ci de dorinţa oficialilor locali de a transforma acest municipiu într-un punct important pe harta culturală a Europei.
De curând, primarul Gheorghe Falcă a precizat faptul că se gândeşte deja la şansele pe care Aradul le are în a deveni capitala culturală europeană în 2020, an în care României îi este oferită această poziţie aparte. Totodată, a amintit că Aradul are deja o strategie culturală aprobată, dar că pentru a „sclipi” din acest punct de vedere e nevoie să ieşi din zona locală şi să intri în sfera naţională şi internaţională. Acesta a mai susţinut că cel mai probabil în acel an va fi vorba de o capitală culturală europeană pe o regiune, deci un cumul de oraşe, şi că pentru a reuşi să primeşti un astfel de titlu timp de un an „e nevoie de foarte multă muncă, să pregăteşti fiecare proiect în amănunt. Trebuie ridicat nivelul de cultură din Arad, dar şi cel al implicării în cultură”.
Totuşi, Gheorghe Falcă este optimist în şansele Aradului de a deveni capitală culturală şi aminteşte cazul Sibiului, care „nu are decât cu patru, cinci evenimente culturale în plus pe lună, dar unde cetăţenii au fost obişnuţi să iasă spre cultură”. Edilul recunoaşte că acest capitol, fixat ca obiectiv pentru 2020, este, însă, şi cel mai greu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!