Sutele de hectare de păduri, lacuri și lunci, incluse în spectrul ariilor naturale protejate sunt de acum în subordinea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, iar Aradul a deschis primul oficiu teritorial independent de agenția centrală. Anunțul a fost făcut chiar de secretarul de stat Adi Croitoru, cea care conduce ANANP – din subordinea Ministerului Mediului.
„Scopul ANANP este administrarea unitară și eficientă a ariilor naturale protejate și conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, reglementate prin dispozițiile OUG 57/2007”, a punctat secretarul de stat Adi Croitoru.
La nivelul județului Arad, siturile de importanță comunitară sunt: Codrul Moma, Crișul Alb, Crișul Negru, Defileul Mureșului Inferior, Drocea, Lunca Mureșului Inferior, Mlaștina Satchinez Platoul Vașcău, Podișul Lipovei Poiana Ruscă, Dealul Mocrea – Rovina – Ineu, Nădab – Socodor, Coridorul Drocea – Codru Moma, Coridorul Munții Bihorului – Codru Moma, Crișul Alb între Gurahonț și Ineu, Crișul Alb între Gurahonț și Ineu, Defilul Crișului Alb, Pădurea Neudorfului, Lunca Teuzului, Râul Mureș între Lipova și Păuliș, Turnu – Variașu, Zărandul de Est, Zărandul de Vest, Munții Bihor, Dealul Mocrei – Rovina Ineu, Nădab – Socodor – Vărșand.
Serviciul Teritorial Arad își va avea sediului în incinta Centrului Comercial „Galleria Arad” – Calea Aurel Vlaicu, nr. 225-235, fiind condus de Eugenia Crainic – șef serviciu teritorial. Pe lângă prezentarea serviciului și a atribuțiilor acestuia, secretarul de stat a avut o întâlnire și cu primarii din comunele și orașele de pe raza județului, ocazie cu care li s-au prezentat acestora modalitățile de interacțiune ale UAT-urilor cu Serviciul Teritorial. De asemenea, a avut loc și o dezbatere interactivă între reprezentanții ANANP și primarii care au în zona de competență arii naturale protejate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!