ARAD. Un eveniment care a resuscitat piața muncii după perioada pandemiei, care i-a adus în prim plan pe marii angajatori din județ și regiune și a facilitat o comunicare directă și facilă între cei ce caută un loc de muncă și cei ce vin cu oferte. Pe scurt, ARJOB a fost târgul locurilor de muncă ce a creat o dinamică atât de necesară în mediul economic și care a arătat că Aradul este în continuare un pol al investițiilor făcute pe termen lung.
Târgul locurilor de muncă, ARJOB – ajuns la cea de a patra ediție – a fost organizat de Jurnal arădean și aradon.ro, fiind dedicat tuturor celor care fie își caută un loc de muncă, fie își doresc să își schimbe actualul job.
În deschiderea evenimentului, Cristian Sulințan, director vânzări Jurnal arădean/aradon.ro, a menționat că deși târgul a fost întrerupt în perioada pandemiei a revenit în această primăvară și va continua cu alte ediții. „Târgul ARJOB este oportunitatea pe care am gândit-o atât pentru companii cât și pentru arădeni. Pe de o parte companiile au ocazia să își prezinte ofertele de angajare într-un mediu elegant, foaierul Teatrului Ioan Slavici, iar pe de altă parte arădenii pot vedea prezentări interactive ale companiilor și pot sta de vorbă cu reprezentanții acestora. Le mulțumim tuturor companiilor prezente și le asigurăm de tot sprijinul nostru și pe viitor”, a subliniat Cristian Sulințan.
Partenerul instituțional în organizarea evenimentului este Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, directorul Marinel Henteș apreciind deschiderea Jurnal arădean și aradon.ro către piața economică arădeană.
„Poate că dumneavoastră, ca angajatori, de multe ori vă gândiți că noi, ca serviciu de ocupare al statului, nu vă oferim tot sprijinul de care ați avea nevoie. Poate aveți dreptate, pentru că și noi vedem că de multe ori sprijinul nostru este poate neînsemnat față de nevoile dumneavoastră, dar din păcate aceasta este situația. România se transformă, se reinventează, lucrează cu cei care vor să lucreze și are problemele pe care le știm cu toții. Acest târg, de început după perioada grea prin care am trecut fiecare, este un impuls dat pieței muncii. Apelul meu pentru angajatori ar fi să ne considere un partener, să ne cheme la discuții ori de câte ori este nevoie. Suntem deschiși, vom veni mereu să vă ajutăm, putem să discutăm, să elaborăm, să facem proiecte împreună. Mergem împreună să rezolvăm problemele care există pe piața muncii”, a punctat Marinel Henteș.
Ce spun angajatorii?
*Ioana Roxin (COINDU): „Vreau să mulțumesc pentru prilejul de a fi aici mai mulți competitori din zona multinaționalelor. Cred că este o oportunitate foarte bună prin care potențialii angajați pot veni la noi să înțeleagă mai bine ce sunt multinaționalele. Aș spune că în sectorul multinaționalelor, cel puțin, avem trei valori după care ne ghidăm: siguranță, stabilitate, continuitate. Sper ca împreună să putem șterge percepția greșită care a venit în ultimii ani peste numele și sigla multinaționalelor din zona de vest și nu numai. Sperăm că împreună putem să înțelegem mai bine ce ne dorim de la o companie și ce își dorește angajatorul de la angajat. Îmi doresc să continuăm pe piața muncii chiar dacă situația de astăzi este extrem de dificilă față de anii anteriori. Ne adaptăm, ne reinventăm și, așa cum se poate, mergem mai departe”.
*Marius Han (VAT România): „Am venit la acest eveniment cu câteva zeci de locuri de muncă disponibile, predominant căutăm strungari și frezori cu sau fără experiență pentru că oferim cursuri de calificare pentru cei care nu au experiență. Desigur avem și posturi disponibile de inginer de calitate, specialist achiziții și altele, având o multitudine de poziții. Compania este în creștere, atât la nivel local cât și la nivel global, fiind o companie multinațională elvețiană prezentă pe piața arădeană de 20 de ani. Am fost surprinși plăcut de acest eveniment, reușind să avem peste 60 de CV-uri și au venit mulți specialiști, față de sesiunile anterioare pandemiei”.
*Oana Bogdan (COFICAB): „Am venit cu oferte de angajare atât pentru pozițiile de producție, tehnicieni, electricieni, dar avem chiar și poziții de manageri (de calitate, de logistică), dar și poziții pe zona de achiziții. Fluxul de oameni care au venit la ARJOB a fost foarte mare, și vorbind chiar și cu alți colegi angajatori am putea spune că a fost cea mai de succes ediție a acestui târg. Cei care au venit au fost într-o mică măsură doar pentru a testa piața sau să piardă timp, de obicei discuțiile au fost cât se poate de concrete, având chiar și cazuri în care am ajuns de la o discuție simplă la un mic interviu de angajare”.
*Ivana Frățilă (LIDL): „Posturile noastre disponibile sunt cele de vânzător în mai toate magazinele din Arad. Persoanele care au venit la acest târg au fost interesate și asta s-a văzut și prin CV-urile pe care le-am primit. În cazul nostru CV-urile se încarcă direct în platformă și aveam, doar după prima zi, 15 angajați. Cei care au venit la ARJOB chiar au fost în căutarea unui loc de muncă, ceea ce ne interesează ”.
*Diana Mayer (WEBASTO): „Webasto tocmai a deschis o clădire nouă – Project House, unde avem nevoie de angajați. Am găsit oameni interesați, oameni care au venit să cunoastă compania, să vadă ce posibilități ar avea de angajare. Compania noastră este în continuă dezvoltare și căutăm atât personal calificat, cât și necalificat. Suntem bucuroși să primim angajați de la cei începători, studenți care au terminat studiile, să îi pregătim noi să își dezvolte aptitudinile, până la cei care pot candida pe poziții de conducere (lead). Nivelul de salarizare este competitiv, buget avem și așteptăm să găsim oamenii potriviți pentru fiecare loc de muncă vacant”.
*Diana Hencz (METEOR): „Compania noastră este una germană care a venit în 2020 în România. Producem chedere pentru domeniul auto și am crescut într-un an de zile de la 50 la 500 de angajați și urmează să ne extindem. Anul viitor vom deschide o nouă linie și mai avem nevoie de încă vreo câteva sute de angajați. Avem două hale în acest moment și urmează probabil să ne extindem cu o a treia. Am avut surpriza să constat că la ARJOB au venit candidați valoroși pentru compania noastră, ceea ce în mod obișnuit nu prea se întâmplă la un târg de muncă”.
Trimite articolul
Xpt cat,pt minim pe economie?sa fim seriosi afara se castiga de 5 ori m.mult si fara ore suplimentare,wekend liber.locuinte de serviciu,cv?
-
Mergeti linsitit afara, si urmati-va visul, la fel si cei care tin cu Putin si le place rusia…mergeti acolo si traiti linsititi si fericiti, fiti voi insiva, lasati pe altii sa isis urmeze calea decisa de ei .
-
Așa vor de la HR, in loc să întindă coarda cat mai mult în favoarea angajatului… Unii mai taie și bonusurile, adică capital occidental care poate rămâne în Arad nu multinaționalei care nu plătește mai nimic pe meleagurile românești.
Ăia sunt hr-isti buni, nu cei care pleacă capul pentru profitul firmei
Toate companiile din Arad sunt mana-n-mana pentru a tine angajații pe salarii mizere. Sclavii/ele din departamentul de resurse umane in loc sa ajute angajatul ROMÂN(!!) financiar și să se dezvolte, stau și o **# de la corporații in timp ce-și fac combinațiile cu firmele de casa.
Sunteți principalii vinovati! Oare va mințiți că aveți o viață mai bună? Sau câștigurile pe care le aveți în plus merg pe ședințe de terapie?
Trageți cu angajații noștri, nu cu corporațiile și dormiți liniștiți.
Corporațiile o data sunt aici, o dată nu mai sunt (la fel și voi, o data sunteți buni, o data nu mai sunteți, în funcție de sclavul mai mare pe care îl supărați).
Fiecare 50lei in plus, pentru fiecare angajat, se transforma în bani românești. Gândiți românește, nu sclaveteste.
Sanatate!
Din pacate ce bine ar fi sa avem si noi aici in valea jiului aceste oferte cu atatea fabrici si uzine dar cred ca nici in 2030 nu va fi mai bine aici.Este greu in valea jiului Aradul este frumos dar uni oameni sunt rai din pacate si unele salari mici in unele fabrici.
Cred ca si cei care au venit din afara cand au vazut nivelul de trai si salariile sau speriat preturile la intretinere si alimente sau euro, chiriile si ratele au crescut nu cred ca e buna viata nicaieri dar si uni parca vor sa o fac si mai grea la noi cu salari mici si ore de munca multe si norme mari stres si anxietate cat cuprinde! cu ce sa iti intemeiezi o familie?
Nu am nimic cu nimeni dar sunt si oameni rai uni nu toti.
Cei care sunt la H-R au o gândire dezvoltată despre persoane în aceeași măsură trebuie spus că cei de la H-R trebuie să spună orice salariu înseamnă un venit dar și un venit înseamnă o intrare de capital dacă nu se discută în felul acesta firmele vor ajunge să n-aibă angajați angajați vor ajunge să aibă tot mai mult din tot mai puțin din cea ce este foarte grav Alin Horvath