ARAD. Cadre didactice din mediul universitar, asistenți sociali, psihologi, pedagogi, juriști, reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii şi studenţi au participat, zilele trecute, la un workshop cu o tematică de actualitate. „Asistența integrată a victimelor infracțiunilor” reprezintă continuarea și concretizarea unor parteneriate mai vechi ale Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Din echipa de organizare au făcut parte: conf. univ. dr. Speranța Milancovici, conf. univ. dr. Cristian Bențe, asist. univ. drd. Ștefan-Iaroslav Daniel şi asist. univ. drd. Adrian Toma.
„Cu sprijinul conducerii universității noastre, echipa facultății a organizat, în ultimii ani, atât evenimente de conștientizare, cât și de formare în ceea ce privește identificarea indicatorilor de victimizare în particular și a traficului de persoane în general. În decursul timpului, studenții facultății au activat ca voluntari în proiecte dedicate prevenirii și gestionării problemelor conexe traficului de persoane ca formă a criminalității transfrontaliere. Avem în Poliția Locală Arad un partener de cursă lungă al facultății, directorul acesteia, Adrian Toma, participând la toate ședințele de lucru și evenimentele de informare dedicate acestui subiect, la nivelul județului Arad”, a declarat conf. univ. dr. Speranța Milancovici, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport.
Invitaţii speciali ai workshop-ului au fost: dr. Adina Schwartz – Centrul de Consiliere pentru victimele traficului de persoane, Munchen (Germania), cea care a oferit, prin mijlocirea facultății, training de specialitate polițiștilor locali arădeni, în anul 2019, evenimentul de-acum reprezentând o continuare firească a acestui tip de informare și pregătire; cms. şef Laurențiu Dincă – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Timișoara; prof. univ. dr. Mihaela Tomiță şi asist. univ. drd. Cosmin Popovici, din partea Universităţii de Vest din Timișoara.
Trimite articolul
XDa așteptăm sa se facă o expertiza medicala
Care ar fi problema când ai un angajat cu narcisism psiopatic la centrul de zi zabrani
Eu nu pot sa evaluez dar copii plâng când îl văd e de speriat ce se intampla.
Eu personal consider ca e nevoie de un ajutor disperat din partea angajaților cine ar fi in măsura sa îl trimită probabil la un examen psihologic in care cei cu expertiza medicală sa îl claseze in baza unui cadru legal de necopatibilitate la locul de munca. E o cazuistica aparte unde acest bolnav ar deveni agresiv in comportamentul bolii psihice pe care o are.
Psihologul angajat a informat personalul dar deja e prea mult.
Localitatea zabrani centru de zi copii si ma e si privat.
Rog insistent un ajutor.
Omul acesta arată ciudat nu e de nerecunoscut si trăiește din mila unui elvețian .Si totusi e prea mult