„Persoanele vizate de aceste mesaje sunt convinse să-și introducă datele personale pe aceste site-uri, tehnicile de convingere incluzând mesaje alarmiste care cer actualizarea datelor personale sau verificarea acestora, sub presiunea aplicării unor potențiale sancțiuni”, transmite CERT-RO.
Banca a ținut să atenționeze că „nu va face astfel de solicitări pe mail și recomandăm să contactați telefonic serviciul clienți (031 406 24 64) atunci când aveți suspiciuni. Puteți citi cum să vă feriți de phishing aici. (https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/securitate) . Verificați mereu adresa reală a expeditorului – chiar dacă aparent este un mail trimis de banca, când dați click pe detalii va apărea o alta adresă decât cea aparentă sau cea folosită în mod normal de banca voastră! Asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial al băncii căreia urmează să îi transmiteți datele personale și că cererea este una legitimă”.
Trimite articolul
XSi cu olx fac la fel.
Daca pui anunt pe olx apoi te contacteaza cineva pe wats app…ATENTIE e teapa. Iti da un link asemanator olx unde cica ti-a virat banii insa iti cere datele cardului apoi incearca ei sa-ti traga cat ai pe card.
-
Corect. Am vazut si eu, doar ca, pe OLX sunt “boți”, adica programe care simuleaza un IA si care, imediat ce vad un anunt nou, te contacteaza cu INTREBARI STEREOTIPE si GENERALISTE, in care, dacă esti atent, VEZI CA HABAR NU ARE CE CONTINE ANUNTUL TAU A(doar este un “bot” nu un om, care sa înteleaga ce citeste).
Cateodata mai preia poza din anunt, DAR NICIODATA NU VORBESTE DESPRE DETALIILE ANUNTULUI!!!Si abia dupa ce vanzatorul “pune botul” , intra in rol coordonatorul “botilor”.
Practic, prin aceasta metoda, un singur hacker poate ataca zeci de anunturi simultan, și sa țepuiasca o multime de postatori in timp f. scurt!Deschideti atent ochii cånd ceva e prea frumos ca sa fie adevarat; atunci SIGUR NICI NU ESTE…!!!