ARAD.Turiştii care ajung la Domeniului Regal Săvârşin vor avea un obiectiv nou de vizitat, începând cu acest weekend. Atelierul Auto al Regelui Mihai I, amenajat iniţial în 1943, va fi deschis publicului vineri, obiectivul alăturându-se celorlalte care pot fi vizitate, respectiv Muzeul Automobilului, Parcul Regal, Magazinul de suveniruri şi Satul Regal. Atelierul se află în clădirea originală, situată în stânga Garajului Regal – actualul Muzeu al Automobilului.
„În anii 1956 -1976, atelierul a funcţionat la Versoix, în Elveţia, la Villa Fantasia, casa pe care Regele Mihai şi Regina Ana au închiriat-o la începutul şederii lor în Elveţia. La Villa Fantasia nu exista o locaţie pentru atelier, aşadar Regina Ana a construit o magazie de lemn pentru a-şi ajuta soţul să organizeze atelierul de reparaţii auto personal. În anii 1976-2004, atelierul a fost mutat într-un spaţiu generos şi potrivit cu atelierul, la Villa Serena din Versoix, care a fost proprietatea Regelui Mihai timp de 28 de ani”, informează portalul www.savarsinregal.ro.
Conform sursei citate, ulterior, Regele Mihai şi Regina Ana s-au mutat la Aubonne, o comună din Elveţia aflată în Cantonul Vaud. Reşedinţa nu permitea construirea unui atelier auto, aşadar Regele Mihai a închiriat un spaţiu în oraşul Morges, unde atelierul a funcţionat din 2004 până în 2017.
După 74 de ani, la Săvârșin
„După 74 de ani de pribegie, Jeep-urile şi întregul atelier au revenit la Săvârşin. Uneltele şi piesele originale au fost păstrate în aceeaşi poziţie în care au stat în diversele locaţii din exil, respectând cu fidelitate locul decis de Regele Mihai. Clădirea originală a atelierului de la Săvârşin a fost restaurată cu materiale naturale (lemn, cărămidă, ţiglă din secolul al XIX-lea, fier şi cupru) în luna iunie, de către Fundaţia Colecţia Familiei Regale a României. Angajaţii fundaţiei au reconstituit atelierul în luna iulie”, mai scrie www.savarsinregal.ro.
Din 1 mai
În acest an, în 1 mai, domeniul Regal de la Săvârşin a fost fi deschis pentru turişti pentru prima dată după întoarcerea Familiei Regale în ţară. Zona poate fi vizitată pe toată perioada sezonului cald, din luna mai până la sfârşitul lunii octombrie.
Programul de vizitare
Programul de vizite este următorul: luni – joi, doar pentru grupuri organizate cu rezervare prealabilă; vineri, sâmbătă şi duminică – între orele 9,00 şi 18,00. Adulţii plătesc un bilet de 30 de lei, iar copiii de peste 5 ani şi pensionarii, 15 lei.
Trimite articolul
XSe scrie aici de ”regina Ana ” ia sa spuneti dragi regalisti cand a fost aceasta doamna Ana REGINA ( sau sotie de rege) si in ce perioada .
Ea s-a maritat cu fostul rege care la data respectiva nu mai era rege sa fie clar. Si atunci ? de unde titulatura de REGINA?
Se scrie aici de ”regina Ana ” ia sa spuneti dragi regalisti cand a fost aceasta doamna Ana REGINA ( sau sotie de rege) si in ce perioada .
Ea s-a maritat cu fostul rege care la data respectiva nu mai era rege sa fie clar. Si atunci ? de unde titulatura de REGINA?
intrebare
aceste bilete de intrare sunt fiscalizate?
😮😮😮😂😂😂😂😂😂😂 30 de lei un bilet , ca sa ce ??? mama ,mama ce foame au unii in glanda ! 😂😂😂 plm ! platesc 10 euro intrarea la un muzeu dedicat perioadei celtice si romane , unde chiar ai ce vedea , nu niste epave ale unor besinosi care au venit cu papornita ce se vede in fotografia nr 4 jos in coltul din stanga 😂
-
” Lipit-orile astea cereau 25 de meleoane de oiro că cică să își întrețină cururile de bășinoși și cică Dragonea le-ar fi alocat banii la sărmani de ei. Cât despre ” atelierul de mecanică “, Ha Ha Ha.