ARAD. În Sala Ferdinand, care s-a dovedit arhiplină, prof.univ.dr Lizica Mihuț și-a lansat volumul „Atitudini și Confesiuni”. Un eveniment cultural care a reunit nume extrem de importante din mediul academic și cultural, în prezidiu fiind prezenți atât primarul Aradului, Călin Bibarț, cât și viceprimarul, Lazăr Faur.
„Se spune că suma amintirilor arată bogăţia vieţii trăite. Acest adevăr e confirmat de viaţa doamnei prof. univ. dr. Lizica Mihuţ şi de cartea lansată astăzi”, a punctat primarul Călin Bibarţ, după care prof. univ. dr. Ioan Biriş, prof. dr. Diana Achim şi dr. Lazăr Faur au făcut o prezentare a volumului. „Mă bucur din tot sufletul că suntem împreună aici. Lucrarea este foarte variată, aşa cum este şi viaţa de fapt”, a spus profesorul Biriş.
Acesta a făcut și o prezentare în sinteză a volumului lansat, vorbind și despre bătălia extrem de importantă dusă de prof.univ.dr pentru universitatea de stat pe care a dezvoltat-o.
Dr. Diana Achim, directorul Colegiului Național „Moise Nicoară” a specificat că are „de 12 ani o relaţie profesională cu doamna prof. univ. dr. Lizica Mihuţ”. Aceasta a mai precizat că volumul de față merită citit, fiind o carte bună. La rândul său, viceprimarul Lazăr Faur, a ţinut să menţioneze că, din punctul său de vedere, un oraş are nu numai o temelie materială, ci şi un spirit, un spirit al oamenilor săi:
„Astăzi pot spune cu sufletul deschis că doamna Lizica Mihuţ este un reper pentru spiritul oraşului. Rămâne în comunitatea noastră acel reper spiritual de care avem nevoie”.
Argumentul cărții
„Această carte a fost trăită și a fost scrisă la temperatura zilei și reprezintă, atât moral, cât și emoțional, un fragment semnificativ din viața mea, un act de eliberare a conștiinței. […] Volumul «Atitudini și Confesiuni» este o crestomație jurnalistică, ce reunește piesele unui puzzle, care doar așezate împreună oferă imaginea dăinuirii prin timp «cetății», constituindu-se, de fapt, într-un tablou plurivalent și multicolor al ultimilor aproape șapte ani din viața Aradului – respectiv 15 septembrie 2015, ziua apariției celei dintâi consemnări antologate, și 7 martie 2022, dată la care, din punct de vedere editorial, a mai fost posibil să se insereze ultimul articol selectat pentru sumar. Precizez că articolele cuprinse în cele unsprezece capitole ale cărții sunt dispuse, cronologic, cu excepția primelor două, care se află în ordine alfabetică. Supără sau nu, motivele nu trebuie căutate cu lumânarea, am gândit și am alcătuit «Atitudini și Confesiuni» ca pe o carte-oglindă, care nu deformează faptic realitatea, ci o propune ca obiect de meditație”, punctează prof.univ.dr Lizica Mihuț în argumentul cărții sale.
Trimite articolul
XDe fiul său acuzat de dare de mita a vorbit?
-
Fake news. Ai dovezi ?
-
Nu exista dovezi! Sa avem rabdare sa stabileasca “mita” instanta de judecata. Ar fi frumos ca noi sa comentam despre carte … daca avem carte…
De cine au fost adusi acei tineri la acel eveniment ?
-
De foame 🤓
iacata-l si pe tambalutza!
De unde se poate cumpara aceasta opera de arta?
-
Ai scris odată vreo carte ca să știi ce inseamnă? Cîrcotașule!
-
bai cracanel eu am intrebat unde se poate cumpara cartea
-