ARAD. Moartea patronului firmei Intermed Utilaj, Nicolae Popovici, a lăsat „în aer” nu mai puţin de cinci contracte semnate între societatea lui şi Consiliul Judeţean Arad. Două dintre ele se refereau la întreţinerea drumurilor judeţene, unul la lucrări de aşternere a covoarelor bituminoase, iar alte două la lucrări de modernizare a drumurilor. Trei dintre cele cinci contracte care au rămas „în coadă de peşte” după decesul lui Popovici au fost rezolvate.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, a anunţat că pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene din sectoarele Sebiş şi Ineu au fost semnate două noi contracte cu alte firme de profil, după ce Intermed Utilaj a renunţat la ele. „Pe sectorul Ineu licitaţia organizată în regim de urgenţă a fost câştigată de societatea Crişana Pro Construct, din judeţul Bihor, iar drumurile judeţene din sectorul Sebiş vor fi reparate şi întreţinut de Porr Construct, contractul fiind semnat chiar marţi, 14 mai”, a spus Bîlcea. Acesta a mai anunţat că, fiind încheiate în regim de urgenţă, cele două contracte vor fi valabile numai până la sfârşitul anului 2019, urmând ca în perioada următoare să fie organizate licitaţii pentru încheierea unor contracte multianuale. Un al treilea contract care a fost denunţat de Intermed Utilaj se referă la aşternerea covoarelor bituminoase pe 40 de kilometri de drumuri judeţene. Şi aici a fost găsită deja o altă firmă, respectiv Crişana Pro Construct, care se ocupă şi de întreţinerea drumurilor judeţene din sectorul Ineu.
Urmează şi celelalte
În ceea ce priveşte alte două contracte semnate între Consiliul Judeţean şi Intermed Utilaj, respectiv modernizarea drumului Pâncota-Seleuş şi modernizarea unui segment din drumul Grăniceri-Pilu, situaţia acestora încă nu este clară. „Aşteptăm o decizie a Intermed Utilaj în ceea ce priveşte cele două contracte”, a specificat Sergiu Bîlcea. Iar cel mai important dintre ele, respectiv modernizarea drumului Pâncota-Seleuş, pare a avea un „schepsis”. Ţinând cont de faptul că lucrările sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile, birocraţia pentru rezilierea contractului cu Intermed, dar şi pentru organizarea unei noi licitaţii, va fi mult mai stufoasă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!