Întâmplarea de mai sus a avut loc la finalul lunii aprilie, în condiţiile în care păcănelele sunt interzise în comunele şi oraşele mici începând din data de 28 aprilie. Iar alte firme au început să „copieze” această metodă, în speranţa că vor reuşi să evite legea. Consiliul Judeţean Arad a primit două solicitări de la două firme diferite, ambele cu sediul în Bucureşti, care au puncte de lucru în comunele şi oraşele mici din judeţul Arad. În respectivele solicitări, Consiliul Judeţean este rugat să emită adeverinţe care să ateste populaţia judeţului, adeverinţe care ar urma să fie depuse la ONJN pentru ca firmele să poată păstra păcănelele în localităţile din Arad. Chiar dacă vin de la două firme diferite, respectivele adrese sunt identice şi, cu toate că se adresează Consiliului Judeţean, în respectivele adrese se face referire la adeverinţele eliberate de primărie.
„Subscrisa (…….), în calitate de organizator de jocuri de noroc clasa I tip slot-machine, formulăm prezenta adresă prin care solicităm să ne eliberaţi o adeverinţă din care să reiasă numărul de locuitori aflaţi în evidenţele locale ale unităţii administrative CJ Arad la data înaintării prezentei. Învederăm faptul că această solicitare îşi are temeiul în modificările legislative aferente obiectului de activitate al societăţii, aduse prin OUG 82/2023 pentru modificarea şi completarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc: <(….) Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus>, prin care legiuitorul a impus în sarcina operatorilor de jocuri de noroc obligaţia de a prezenta adeverinţa cu numărul locuitorilor aflaţi în unitatea administrativ-teritorială unde se află spaţiul propus pentru desfăşurarea activităţii. (…) Prin prezenta solicităm eliberarea în regim de urgenţă a adeverinţei din care să reiasă numărul de locuitori ai unităţilor administrativ-teritoriale unde îşi desfăşoară activitatea, în caz contrar societatea fiind obligată să-şi înceteze activitatea la zecile de puncte de lucru din toată ţara, iar pierderile societăţii vor fi semnificative, de ordinul milioanelor de lei şi, totodată, vor fi pierderi şi la bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv bugetul de stat”, se arată în cele două adrese pe care le-a primit Consiliul Judeţean.
Reiterăm faptul că solicitările au fost trimise intenţionat către CJA, chiar dacă în documentele firmelor se vorbeşte despre necesitatea unor adeverinţe eliberate de primării.
Trimite articolul
XCred ca și la Santana s-a făcut ceva manevră….
-
Trist,din 28 aprilie ce sa facut?ce sa inchis?absolut nimic,toate functioneaza normal
-
Nimic,nimic,nimic
-
-
Da normal stanis e implicat
Pacenelele ar trebui desfiintate complet. Si cele online
-
Aduc prea multi bani celor care trebuie. La fel cum tigarile nu vor fi vreodata interzise (chiar daca e dovedit ca fac rau), la fel e si cu pacanelele. Banii conteaza mai mult decat sanatatea cetatenilor. Ce au facut ei aici e praf in ochi. Banii grei ii produc oricum la oras, unde nu au nici o sanctiune.
-
pai hai sa fim ceausisti, sa le inchidem de peste tot. nu exista tara care sa interzica pacanele online .
Scoateți le și din oraș. Niste porcării care nu au ce căuta într-un oraș care se respecta
Din pacate,pacanelele sunt un flagel,insa nu influenteaza decat propria viata si familiile celor ahtiati dar PARIURILE ar trebui interzise complet,cel putin in sport.
Aceasta ciuma asiatica,de unde sunt comandate,trucheaza rezultate,corup sportivi,echipe, schimba notiunea de fair-play si corectitudine,distrug vietile celor care nu sunt implicati si participa fara sa stie….
Mă, pentru distracție e ok, mai scoti un bănuț câteodată
Dar să crezi că din așa ceva vei trăi vreodată, never ever
Și în comuna Pesac județul Timiș funcționează! Încă se mai joacă
Mai faceti controale la Moneasa Gurahont Sebis Ineu ca inca merg pacanelele…