ARAD. Munca pompierilor pentru îndepărtarea arborilor căzuți în municipiul Arad în urma furtunii de miercuri după masă, a continuat până spre ora 23.00. Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit în mai multe locuri din oraș, acolo unde au fost semnalate sesizări cu privire la arborii puși la pământ. O duzină de intervenții au mai avut pompierii pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe carosabil, trotuare și pe conductori electrici. De asemenea, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit la cinci clădiri pentru a îndepărta elementele de acoperiș sau alte elemente de construcție care prezentau pericol și pentru a degaja elemente de construcție provenite din acoperiș. „Din cauză că solicitările pentru intervenții au fost foarte multe, aproximativ 60, acestea au fost prioritizate. În primă fază s-a intervenit pentru deblocarea autoturismelor pe care au căzut arbori, pentru deblocarea tramvaiului, a căilor de acces, îndepărtarea acoperișului de la blocul de pe strada Nucet și evacuarea apei din cele două locații inundate, apoi – până spre ora 23.00 – s-a intervenit pentru îndepărtarea celorlalți arbori căzuți în municipiu”, ne-a declarat căpitanul George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
Ajutați de pompierii voluntari
În ajutorul pompierilor au venit și voluntarii de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU). Astfel, SVSU Pecica a intervenit în orașul Pecica cu 1 autospecială, 2 motopompe şi 12 voluntari pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate. SVSU Sântana a intervenit pentru îndepărtarea arborilor din localitate şi de pe DJ 792, trei dintre misiunile de intervenţie beneficiind de mijloacele tehnice ale primăriei. SVS Arad a intervenit în municipiul Arad în 23 de locaţii pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe maşini, trotuare, străzi, cu 9 persoane și 2 autospeciale de transport. SVS Zimandu Nou a intervenit în satul Urviniş pentru îndepărtarea elementelor de acoperiş şi refacerea acestora la Căminul Cultural şi la un bloc de locuinţe, acoperişurile fiind afectate în proporţie de 20 la sută. De asemenea, voluntarii de aici au mai executat 8 misiuni de îndepărtare a arborilor căzuţi pe căile de comunicaţii.
Drum blocat de șase arbori
Cea mai dificilă s-a dovedit a fi misiunea desfăşurată pe drumul ce face legătura între Chişineu Criş şi Sintea Mare, unde, la sosirea Gărzii de Intervenție nr. 1 Chișineu Criș, drumul era blocat de 6 arbori doborâţi de furtună. Pompierii au intervenit de urgenţă pentru deblocarea unui sens de circulaţie, intervenţia continuând apoi aproximativ 2 ore.
Sprijin
Pe toată întreaga durată a misiunilor de intervenţie, pompierii și voluntarii de la SVSU au beneficiat de sprijinul colegilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a posturilor locale de poliţie şi a Poliţiei Locale Arad, care au asigurat fluidizarea traficului, restricţionarea acestuia şi alte misiuni specifice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!