Bilanţul anului 2010 a scos la iveală faptul că angajaţii Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Arad au peste nouă mii de ore suplimentare muncite în decursul a doar câteva luni. Practic, angajaţii APIA s-au mobilizat pentru a verifica şi a autoriza pentru plată cât mai mulţi fermieri într-un timp record şi astfel din lunile iulie, august şi până în decembrie s-a lucrat la foc continu.
Eforturile şi zilele libere
„Am depus un efort deosebit ca să putea autoriza câţi mai mulţi fermieri, astfel că s-au adunat peste nouă mii de ore suplimentare. Acum însă va trebui să muncim cu personal ceva mai puţin, întrucât potrivit legilor în vigoare nu mai avem voie să plătim orele suplimentare, ci trebuie să le compensăm în zile libere”, ne-a declarat directorul APIA Arad, Gheorghe Alda. Şi zilele libere nu sunt deloc de neglijat. Unii dintre angajaţi, care ce-i drept au muncit în sâmbătă de sâmbătă din vară până în decembrie, acum stau acasă chiar şi câte 30 de zile.
Rezultate istorice
Dacă până în acest an APIA era recunoscută pentru procesul lent de recuperare a banilor, în 2010 APIA Arad a reuşit să obţină performanţe istorice. Pentru prima dată la sfârşitul lui 2010 a fost plătit avansul pentru SAP, perioada plăţilor fiind 16 octombrie – 1 decembrie, iar peste 17 mii de fermieri au fost autorizaţi la plată şi puşi în plată definitiv.
Restructurări
În ciuda rezultatelor admirabile obţinute de echipa de la APIA Arad, Centrul Judeţean a trebuit să facă şi disponibilizări. Din sistem au fost restructurate 11 posturi, iar acum APIA Arad funcţionează cu 105 persoane.
Andreea Pintea
Citiți principiile noastre de moderare aici!