ARAD. Au fost afişate rezultatele examenului de definitivat. Jumătate au trecut, jumătate au picat. Cu acest procent de 50% Aradul s-a situat puţin peste media pe ţară de 47, 83. Un procent destul de mare al celor picaţi dacă luăm în calcul faptul că acest examen vine după cel puţin un an de practică în învăţământ iar examenul este din materia pe care au predat-o în tot acest timp. Din cei 208 candidaţi care au rămas în examen, 104 au reuşit să ia minimum necesar pentru a promova examenul, nota 8.00. Nota cea mai mare a fost 9.70 iar cea mai mică 2,75. Sub 20 de candidaţi au luat o notă sub 5.00. În mod paradoxal o parte din cei cu cele mai mici note la scris au luat 10 la ambele inspecţii. Printre aceştia o profesoară de la Şcoala Gimnazială Peregu Mic care a obţinut cea mai mică notă din judeţ la proba scrisă, respectiv 2,75 dar a avut nota 10 la ambele inspecţii obligatorii. În aceeaşi situaţie se află şi o profesoară de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Arad, cu o vechime de predare de cinci ani, care a obţinut la proba scrisă doar 3,3, dar la inspecţii a primit doi de zece. Aşa cum am mai scris au fost 18 cazuri în care candidaţii s-au retras, depunând declaraţie în acest sens pentru a nu li se evalua lucrările. Probabil, aceşti candidaţi ar fi îngroşat rândurile celor picaţi.
La mijlocul clasamentului
La nivel naţional, potrivit rezultatelor parţiale, înaintea contestaţiilor, anunţate de Ministerul Educaţiei, peste 3.100 de candidaţi, respectiv 47,83%, au promovat examenul de definitivare în învăţământ, cel mai ridicat procent de promovare fiind în judeţul Gorj – 76,47, iar cel mai scăzut în Caraş-Severin – 29,33. Aradul cu cele 50 de procente este situat pe la mijlocul clasamentului. Am fi avut cu 22 mai mulţi peste linie dacă ar fi rămas valabilă regula de anul trecut, când nota 7 era suficientă pentru a obţine dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. N-a fost să fie…Conform metodologiei, fiecare cadru didactic care predă în şcoli are dreptul de a susţine acest examen de 3 ori în primii cinci ani de practică la catedră. Dacă nu reuşeşte să treacă îşi pierde dreptul de a se titulariza în sistem şi va rămâne doar ca suplinitor.
Contestaţii
Pentru cei care doresc să depună contestaţie acestea se depun în Centrul de examen de la Colegiul Economic Arad, după următorul program: marţi, 23 iulie, între orele 12.00 – 21.00 şi miercuri, 24 iulie, între orele 8.00 – 15.00. Contestaţiile sunt transmise Centrelor de evaluare unde are loc reevaluarea lucrărilor, în perioada 25.07.- 26.07. 2013. Afişarea rezultatelor după contestaţii în 27 iulie.
CITESTE SI:
Salarii cu intarziere pentru profesori
Citiți principiile noastre de moderare aici!