ARAD. Pentru al treilea an consecutiv Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a făcut parte din studiul realizat de Trendence Institut GmbH din Berlin care a realizat un barometru european al absolvenților. Care sunt punctele tari ale universității arădeane de stat din perspectiva studenților, unde mai trebuie îmbunătățite lucrurile, toate aceste informații au fost puse la dispoziție de către institutul german după chestionarea online a studenților.
„Am acceptat participarea la acest studiu pentru că datele care ne sunt furnizate ne oferă o imagine completă a ceea ce reprezintă UAV pentru absolvenți. Ne-am bucurat să constatăm că 88% dintre repondenți s-au declarat mulțumiți de profesori, precum și faptul că apreciază calitatea bazei materiale oferite de universitatea noastră. Este foarte important să avem un feed back din partea studenților iar acest studiu exact acest lucru ni-l oferă. Fără îndoială trebuie apreciată munca directorului Departamentului de Consiliere în Carieră, prof. Doina Cheta, care s-a ocupat de acest studiu, care a sintetizat toate informațiile primite de la cercetătorii germani” a declarat președintele UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuț.
A scăzut apetitul pentru străinătate
Dincolo de informațiile strict legate de oferta educațională sau baza materială, studenții au fost chestionați și cu privire la planurile de viitor, așteptările financiare sau optimismul privind găsirea unui loc de muncă în domeniu. Studenții arădeni s-au dovedit a fi mai optimiști decât cei europeni (82% față de 67%) și aproximativ 20% doresc să plece din țară după finalizarea studiilor, un procent mai mic decât în alți ani. „Ceea ce trebuie punctat este faptul că studenții arădeni apreciază în proporție de 70% legătura cursurilor cu practica față de 50% la nivel național și sub 60% în Europa” a subliniat directorul Departamentului, Doina Cheta.
Participanți
Au participat 1057 de instituții din 27 de țări inclusiv România. Perioada de desfășurare: noiembrie 2012- martie 2013. Întrebările au fost cu privire la preferințele și așteptările lor în viitoarea carieră, gradul de satisfacție față de universitatea în care studiază și atractivitatea viitorilor potențiali angajatori.
Citiți principiile noastre de moderare aici!