Fă-ţi iarna car şi vara sanie. Un proverb, fără doar şi poate, pe gustul Primăriei Arad. Faptul este dovedit fără echivoc printr-un comunicat de presă al instituţiei, în care se arată că „la începutul acestei luni, Primăria Municipiului Arad a realizat investiţia de acoperire cu gazon sintetic a patinoarului municipal”. Adică o investiţie de vară, realizată iarna. Primăria are scuza sa şi susţine că „investiţia a fost prevăzută pentru eficientizarea activităţii bazei de agrement, respectiv realizarea de venituri pe tot parcursul anului, prin oferirea publicului posibilitatea practicării diverselor sporturi (fotbal, handbal, tenis, etc) şi în sezonul cald”.
O altă scuză face vorbire de faptul că procedurile de achiziţie au început în 28 mai, anunţul de licitaţie fiind publicat pe portalul SEAP pe 3 iunie, cu termen pentru deschiderea ofertelor 15 iunie dar că „lucrarea s-a realizat în luna noiembrie întrucât furnizarea materialelor şi montarea a fost întârziată de contestaţia depusă de unul din cei patru agenţi economici ofertanţi. După parcurgerea procedurilor şi termenelor prevăzute de lege, contractul a fost semnat conform dipoziţiilor instanţei cu SC Sport Arena SRL în data de 26-10-2010. Livrarea materialelor şi montajul au fost realizate până în data de 8-11-2010”.
Gazon rezistent la îngheţ
Nici un cuvânt, însă, despre faptul că acum ar trebuie să apară, totuşi, gheaţa pe patinoarul arădean şi, măcar în sezonul de iarnă, investiţia să producă banii pentru care a fost ridicată. Primăria explică, totuşi, montarea gazonului iarna prin faptul că „în caietul de sarcini al achiziţiei a fost solicitată furnizarea unui gazon sintetic multifuncţional cu caracteristici tehnice speciale (rezistenţă la îngheţ) în condiţiile în care în sezonul rece întreaga suprafaţă de 1800 mp se acoperă cu gheaţă artificială pentru activitatea de patinoar. O cerinţă a fost şi oferirea unei garanţii de 5 ani pentru material şi lucrarea de montaj”.
Sumele
Valoarea achiziţiei gazonului este de 135.036 lei, TVA inclus. Pationarul municipalităţii a costat aproape două milioane de euro dar încă nu nu s-a dovedit a fi o investiţie profitabilă.
M.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!