ARAD. Angajaţii din cadrul Consiliului Judeţean Arad, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor vor încasa salarii mai mari. Asta au decis consilierii judeţeni în ultima şedinţă, votând majorarea veniturilor bugetarilor cu un procent de maxim 10 la sută, conform noilor legi ale salarizării. Aşadar, exceptându-i pe preşedintele şi vicepreşedinţii CJA, toţi ceilalţi care lucrează în instituţie vor primi bani mai mulţi. De departe, cel mai mare salariu îi aparţine administratorului judeţului. Acesta câştiga, până acum, 15.456 de lei brut, iar după majorarea votată de aleşi va primi un salariu lunar de 16.000 de lei brut. Secretarul judeţului, care câştiga până acum 11.756 de lei brut în fiecare lună, va primi un salariu de 12.932 de lei. Arhitectul-şef al judeţului şi directorii executivi primeau lunar un salariu de 9.956 de lei brut, urmând ca, după această majorare, să încaseze 10.952 de lei. Funcţiile menţionate mai sus sunt cele mai bine răsplătite în Consiliul Judeţean. La polul celălalt, unde salarii sunt cele mai mici, un referent debutant, fără gradaţie, care primea un salariu lunar brut de 3.065 de lei, va încasa 3.372 de lei, în timp ce un muncitor necalificat care câştiga un brut de 3.165 de lei pe lună va primi de acum 3.482 de lei pe lună.
Şi la celelalte instituţii
Aceleaşi creşteri salariale sunt înregistrate şi la celelalte instituţii menţionate mai sus. Directorul general al DGASPC, care avea un salariu lunar brut de 10.168 de lei, va primi de acum 11.185 de lei. Pentru funcţia de director adjunct, care era remunerată cu un brut de 9.168 de lei, salariul va creşte la 9.627 de lei. Şi şefii de servicii şi şefii de birouri vor avea salarii mai mari cu 400-500 de lei pe lună, brut. La polul opus, din punct de vedere al veniturilor, un referent debutant fără gradaţie, care avea un salariu de încadrare de 2.815 lei, va primi acum 2.956 de lei, în timp ce un muncitor care primea un salariu lunar brut de 2.715 lei va încasa, de acum, un salariu de 2.851 de lei.
În ceea ce priveşte Evidenţa Populaţiei, aici creşterile salariale nu sunt atât de mari ca în cazul instituţiilor de mai sus. Directorul executiv, care avea un venit lunar brut de 9.170 de lei, va încasa 9.629 de lei. Şefii de serviciu care primeau un salariu de încadrare de 7.770 de lei vor primi, de acum, 8.159 de lei. În ceea ce priveşte salariile cele mai mici, un referent debutant fără gradaţie, care avea un salariu lunar brut de 2.716 lei, va primi 2.852 de lei.
După 11 luni
Ultima majorare a salariilor angajaţilor celor trei instituţii a avut loc în plină pandemie de Covid, în luna noiembrie a anului trecut. După 11 luni, împinşi de la spate de lege, consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, majorarea salariilor bugetarilor.
Trimite articolul
X“Rău “trăiesc șefi din sistemul bugetat de stat ,vis-a-vis de ceilalți bugetari.
Stau și mă uit, exemplu, la administratorul județului, cum îl cheamă?
Bine ca sunt bani Nu le ajung lefurile de parca ar manca cu doua guri.
despre batarnii nostri care traiesc cu pensii in jurul sumei de 10-1100 de lei nu zic nimic.
-
bunica a lucrat a C.A.P si are pensie de 360 lei !
Ar trebui publicată și lista cu cei care au votat favorabil.
Oricum, felicitări arădenilor că susțin astfel de trântori.