Inspectoratul General al Poliției Române a scos, luna trecută, la concurs, funcția vacantă de șef serviciu la Serviciul Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Recrutarea s-a făcut din sursă internă, din rândul ofiţerilor de poliţie care îndeplinesc condiţiile legale, iar selectarea a constat într-o examinare psihologică și un interviu.
Concursul a constat în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, potrivit prevederilor privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale M.A.I. Interviul a avut loc pe 10 iulie la sediul Ministerului Afacerilor Interne, din capitală. Prima etapă a concursului a fost cea de verificare a condițiilor de participare la concurs. Ambii candidați – care au identitatea anonimizată, fiind „denumiți” 433100 și 433257 – au avut dosarele validate. Ulterior, aceștia au susținut examinarea psihologică, ambii fiind declarați „Apt psihologic”.
Partea grea, însă, a fost proba interviului. Inspectoratul General al Poliției Române a publicat pe site-ul instituției un anunț cu privire la „rezultatele finale obţinute la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei vacante de șef serviciu la Serviciul Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad”.
În această perioadă se desfășoară și concursul pentru ocuparea uneia dintre cele două funcții de adjunct al inspectorului general al IPJ Arad. Anunțul publicat pe site-ul Poliției Române arată că recrutarea candidaților se face din sursă internă, candidații putându-și depune dosarele până pe 10 iulie, la ora 16. Conform informațiilor noastre, niciun candidat nu s-ar fi înscris, însă, la concursul organizat de IGPR.
Trimite articolul
XLe dăm M….
Pai, daca nici candidații disponibili din rezerva de cadre nu reușesc sa obțină o nota minima de calificare, inseamna ca e groasa rau!
Cam asta e nivelul aparatului de stat bugetar al tarii. Cu cateva exceptii notabile, cativa oameni excelenti, in rest cimpanzei apti sa articuleze cateva cuvinte, platiti din banii nostri. Iar asta nu e cea mai grava problema, problema cea mai mare a acestor sa le spunem oameni e caracterul: ingamfarea fara margini,, tupeul de borfas innascut, necinstea,minciuna, coruptia, parsivitatea, inclinatia primara spre violenta, furt si jaf pe loc si de indata, oricand s-ar ivi ocazia , aceste insusiri caracterizeaza marea majoritate a angajatilor statului roman, nu numai in politie. Nu mai departe, in alt articol, citeam cum secretarul primariei il invata pe primar cum sa ia spaga…si vorbim de persoane care au jurat cedinta statului. Ce merita aceste persoanae? Ani multi, multi asa cam 20, petrecuti departe de societate, intre ziduri groase si negre.
Si au ramas bine mersi pe postul avut, fara nici o problema.
Va dati seama ce profesionisti sunt cu aceste note…
Mi se pare o nesimtire sa ascunzi numele candidatilor ,de ce comunitatea in care doresc sa activeze nu trebuie sa stie cine sunt candidatii, dupa parerea mea motivele ar fi doua :
1. slaba pregatire a candidatilor, astfel prin nepublicarea numelui cei doi candidati sunt salvati de rusinea care ar plana asupra lor daca opinia publica le-ar cunoste numele. Daca au fost admisi sa candideze pentru functia de adjunct al IPJ Arad inseamna ca si pana acum au avut functii inalate in Politia Romana, cu asa pregatire, la acest nivel sunt sefii din Politia Romana, rusine !
2. Stiindu-le numele trecutul lor poate fi expus iar cei care ii cunosc poate au ceva de spus !
-
Si la examenele de capacitate si la bacalaureat tot asa a fost , pe coduri. Nu are treaba cu politia…
-
Protecția datelor personale. O fățărnicie și protecția asta deoarece spionajul prin intermediul obiectelor electronice este deja la nivel individual…