HABAU SRL, parte a HABAU GROUP, o companie austriacă specializată în construcții, a câștigat licitația pentru realizarea proiectului „Alimentare cu gaze naturale în comunele Socodor, Grăniceri și Pilu, județul Arad”. Valoarea contractului se ridică la 34.692.971 lei.
În baza contractului vor fi prestate servicii de proiectare tehnică, întocmire a detaliilor de execuție, a caietelor de sarcini, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de derulare a lucrărilor, întocmirea documentațiilor necesare pentru obținerea acordurilor, avizelor și autorizațiilor, dar și execuția de lucrări pentru proiectul „Alimentare cu gaze naturale în comunele Socodor, Grăniceri și Pilu, județul Arad”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Studiul de fezabilitate întocmit în 2020 arată că în Socodor sunt 750 de gospodării, 8 obiective social-culturale și 11 societăți comerciale care s-ar putea racorda la viitorul sistem de distribuție a gazelor naturale, în Grăniceri sunt 750 de gospodării, 11 obiective social-culturale și 5 societăți comerciale, iar în Pilu sunt 650 de gospodării, 26 de obiective social-culturale și 17 societăți comerciale care ar putea beneficia de investiție.
Conductele de gaz vor fi amplasate în lungul străzilor, doar pe teritoriul public, în următoarea ordine de preferință: în zone verzi, în trotuar, în alei pietonale, în carosabil. Acestea vor fi montate la adâncimea de 0.9 metri, pe drumurile naționale, județene și comunale, dar și pe celelalte drumuri modernizate, conductele de distribuție vor fi montate pe ambele părți ale carosabilului, pentru a se evita spargerea acestuia. Pe străzile asfaltate este obligatorie executarea racordurilor prin foraj subteran, în așa fel încât asfaltul să nu fie spart. Lungimea totală a rețelei ce va fi construită pe fonduri europene este de 98,835 de kilometri. Noua conductă de distribuție va fi alimentată din conducta de transport „DN 20” Salonta-Arad.
Perioada de implementare, conform contractului de finanțare, este de 72 de luni, respectiv între 26 ianuarie 2018 și 31 decembrie 2023. În cazul în care proiectul nu va fi finalizat în perioada de implementare, întreaga sumă va fi suportată din bugetul propriu, astfel că lucrările vor trebui finalizate până în luna noiembrie 2023, urmând ca în decembrie 2023 să fie depusă ultima cerere de rambursare.
Grupul HABAU are filiale atât în Austria, unde a fost înființat în 1913, cât și în Germania, Franța, Cehia, Ungaria și România. În țara noastră a ajuns în 2005 și, conform datelor Ministerului Finanțelor, în 2020 (cel mai recent an fiscal cu informații disponibile) firma a avut un număr mediu de 328 de angajați și o cifră de afaceri de peste 265 de milioane de lei.
Trimite articolul
XBine ca la turnu de 15 ani tot ” baga gazu , apa si canalizarea ” …acum la primaria de la pecica le trebuie statii de incarcare a masinilor electrice …posibil primarul sau alti smecheri isi cumpara electrica ….niste incompetenți si corupti .
Intrebarea e daca la pretul gazului – nu plafonat – cati tarani isi vor permite un racord si sa-si plateasca consumul ??!! Adica in realitate pentru cati se face investitia ,ca eu cred ca cei mai multi vor folosi pentru incalzire lemnul care a fost scumpit artificial de ,,mafia lemnului,, !!