ARAD. Sistemul nou de e-ticketing, lansat cu mare vervă de Compania de Transport Public Arad și Primăria Arad, funcționează… și nu prea. De câteva zile pe automatele noi stă lipit un afiș prin care călătorii sunt informați că nu își pot încărca abonamentele la noile automate. „CTP anunță publicul călător că, datorită update-urilor ce se fac la automatele de bilete nu este posibilă încărcarea cardurilor de călătorie cu nici un fel de abonament, prin urmare vă rugăm să vă îndreptați către punctele de vânzare CTP (Toneta Făt Frumos, Gară, Podgoria, Piața Romană, Zona II-III și sediul CTP din Calea Victoriei nr. 35 b – 37)”, stă scris pe automatele din tot orașul. Așadar, deși noul sistem de ticketing ar fi trebui să simplifice achiziționarea abonamentelor lunare, deocamdată totul pare mult mai complicat. În plus, afișajul electronic din stații funcționează și el cu sincope, în unele stații fiind afișate fie diferite erori din sistem, fie logo-ul Companiei de Transport Public Arad.
Bilete scoase… cu forța
Și ca și cum toate acestea nu ar fi suficiente, eliberarea biletelor prin noile automate se face… cu forța. Concret, un arădean care și-a achiziționat un bilet s-a trezit că tichetul de călătorie i-a rămas blocat în automat, iar vatmanul i-a venit în ajutor. Câțiva pumni dați în aparat și biletul a ajuns la călător. În aceste condiții, nu rămâne decât să ne întrebăm, dacă încă de la început automatele nu funcționează cum ar trebui, ce se va întâmplă cu ele după câteva luni sau ani de utilizare?
Validarea călătoriei
La începutul lunii trecute CTP Arad anunța că „s-a trecut la implementarea sistemului de e-ticketing”. Mai trebuie spus că toate cardurile de călătorie trebuie „să valideze călătoria la fiecare urcare în mijlocul de transport în comun”. În cazul în care se călătorește cu bilete, acestea se achiziționează de la automatele de bilete amplasate „în unele stații de tramvai” – conform CTP, sau la unul din cele trei puncte de vânzare (Făt Frumos, Podgoria și sediul din Calea Victoriei 35 b-37). „Biletele trebuie înregistrate în partea de jos a validatorului, unde există un cititor de cod QR. Acestea au valabilitate 60 minute de la cumpărare”, mai transmite CTP.
Trimite articolul
Xiti dai seama ca CTP tot ce poate sa faca e sa nu bage controlori pana nu functioneaza teapa aia de care se stie ca e tun de 2 milioane de euro
Multumim ARADON ca nu publicati comentariile.
Si-au batut joc și de tramvaiele imperio(verzi) in care au mai pus un rând de afișaj de parca nu era suficient cele care le aveau ! Rușine celor din primărie care habar nu au ce înseamnă să circuli cu tramvaiul !
cel mai scump transport comun din tara