La ora 17:00 cei doi autori s-au prezentat în puține cuvinte, însă întâlnirea s-a transformat numaidecât într-un dialog cu publicul pe marginea unor subiecte ce țin de conviețuirea celor două formate ale cărții, cel fizic și electronic, despre sistemele de protecție sau piratare ale e-book-urilor, că să amintim doar două dintre preocupările oamenilor de litere din Arad.
Despre autorii invitați
Romulus Bucur, un discret veritabil, s-a născut în Arad, însă actualmente trăiește în Brașov. E poet, eseist, traducător, publicist, lector la catedra de limba și literatura română a Facultății de Științe de la Universitatea “Transilvania” din Brașov și redactor-șef adjunct la revista “Arca” din Arad. Este membru (din 1982) al grupului de film experimental Atelier 16 (cunoscut ulterior drept Kinema-Ikon şi, după 1990, drept Intermedia), membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 1990) și membru fondator al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România – ASPRO (din 1994). Încă de la debutul sau în literatură cu primul volum personal, în 1978, primește numeroase premii pentru poezie la care se adaugă și premii pentru proiecte experimentale realizate în cadrul Intermedia.
Ioan Matiuţ este scriitor, jurnalist şi editor. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al P.E.N. Club România. Are o prezenţă apăsată în viaţa culturală a Aradului: lecturi publice, simpozioane, emisiuni TV, lansări de carte, articole în presa locală. Este redactor şef la MONITORUL CULTURAL, redactor la revista ARCA şi conduce Editura MIRADOR unde publică volume ale unor scriitori valoroşi. Poeziile lui sunt traduse în engleză, franceză, germană, sârbă, slovenă, arabă, italiană, spaniolă, poloneză, chineză şi maghiară. Ca poet, primeşte premii din partea Uniunii Scriitorilor din România, Asociaţiei Presei Literare şi a Editurilor din Romania (A.P.L.E.R.), Principesei Margareta a României, precum şi a revistelor Convorbiri Literare şi Semne.
Manifestarea de luni face parte din seria de întâlniri autor-public, organizate de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.
Menționăm că Romulus Bucur și Ioan Matiuț sunt prezenți pe aplicația web de ebook-uri realizată în cadrul proiectului cu mai multe volume care pot fi citite gratuit: https://ebook.bibliotecaarad.ro/author/22 și https://ebook.bibliotecaarad.ro/author/29
Citiți principiile noastre de moderare aici!